SON DAKİKA
SON DAKİKA


Öğretmenler Günü
28.11.2021

4 gün önce 24 Kasım Öğretmenler günüydü. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yürekten kutlarken başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmam mümkün müdür? Ülkemizde 1981 yılından beri kutlanan öğretmenler günü 24 Kasım 2021 günü kutlandı. Gelecek nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli görevlerden birini üstlenen öğretmenlerimize olan minnetimizi en güzel sözlerle dile getirmemiz lazımdır. Öğretmenler günü başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerinin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım 1928 olarak belirlenmiştir. Öğretmenler cumhuriyeti; fikren ,ilmen ,fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seçiciliği olan  muhafızları ister. Yeni nesle bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek öğretmenlerin elindedir.

İnsanoğlunun  var olduğu günden beri ilk oluşan mesleklerden birisi Öğretmenliktir. Çünkü öğretmenlik mesleğinin temeli insanlığın var olduğu günlere kadar dayanmaktadır. Bu kadar şerefli bir mesleği ifa eden öğretmenlerimiz ne kadar övünseler azdır. Bizler bu kadar kutsal görevi yerine getiren, bizleri eğiten öğretmenlerimizin hakkını nasıl öderiz onlara minnettarlığımızın sınırı olmasa gerek. Ama gelin görün ki her yıl 24 Kasım’da kutlanan bugün de özel ve resmi kuruluşlar da günün mana ve ehemmiyetine ile ilgili çeşitli konuşmalar yapılır. Ancak binlerce atanamayan öğretmenler meslekleri dışında çeşitli işlerde çalışmaktadır yine de her yıl bütün branşlarda öğretmen mezun olmaya devam etmektedir

İyi hafta sonları. 3 ana kuralımızı unutmayalım; MASKE MESAFE HİJYEN

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap