SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Dünyadan Şıfa Dağıtan Bir Alper Hoca Geldi Geçti
6.02.2024

Binlerce hastaya umut olmuştu.

En son konuştuğumuzda kendi hastalığından söz ederken,inşallah iyileşip yine hastalarının dertlerine çare olmaya devam edeceğini söylüyordu.

Çok değil 15 / 20 gün önce telefonla aradığımda cevap alamamıştım.Yine de hayra yormuş, istirahat ettiğinden telefonlara bakmamasının normal olduğunu kabullenmiş zanan icinde iyi haberlerini almayı umud ediyordum.

Malesef önceki günlerde Turkiye"nin yetiştirdiği organ nakli dalında en önemli isimlerinden Prof.Dr.Alper Demirbaş'ı kaybettiğimizin haberini büyük bir üzüntüyle aldık.

Hemşehrimizdi aynı zamanda.Rize Pazar doğumlu Alper hoca işine sevda derecesinde bağlı bir hekimdi.

Günde üç dört nakil yapar,gece gelir hastalarını kontrol eder sağlık durumları hakkında son bilgilerini aldıktan sonra istirahate çekilir sabah yine ameliyathanesinin  yolunu tutardı.

Karaciğer,böbrek nakli bekleyen yetmişlik dedeler,nineler,20 lik genç kızlar,delikanlılar,gelinler,henüz hangi dünyaya doğduğunun  farkında olmayan bebekler,Alper hoca ve ekibinin üstün gayretleri ile yeniden hayata tutunuyordular.

Aneliyathane onun için insanların yeniden hayata tuunmasını sağlayan vazgeçilmez hayat kaynağı idi.

Her millet ve inançtan insanlar,organ nakli için Alper hocanın deneyimli ellerine kendisini teslim ediyordu. Dünyaca tanınmış bir organ nakil hocası olan Alper Demirbaş yetiştirdiği öğrencileri bugün Turkiye'nin çeşitli yerlerinde aynı tutku ve sevecenlikle insanlara şifa dağıtmaya devam etmekte.

Benim yolum Alper hoca ile 2014 yılının mart ayında kesişti.

İleri derecede böbrek yetmezliği sonucunda nakil artık kaçınılmaz noktaya gelmişti.Yapılan tahliller neticesinde rahmetli abimin böbreği  yüzde yüz uyum sağlayınca Antalya'da Alper hocanın şifa dağıtan ellerine kendimizi teslim ettik.Ameliyat öncesi sohbetimizde bizi mental olarak öyle bir hazırladı ki,güle oynaya ameliyathanenin yolunu tutarken önce Allah'a sonra da Alper hocanın şifa dağıtan ellerine ve beynine kendimizi teslim etmiştik.Hatta ameliyat öncesi sohbetimizde," Hocam sigara içmem.Alkol kullanmam.Gece hayatım yok.İşimden evime,evimden işime başka da dünyamız yok nerden çıktı bu böbrek yetmezliği diye sorduğumda, " İsmail bey kader denen bir şey var unutma "  demesini asla unutamam.

Aradan on küsür yıl geçti çok şükür önemli bir sıkıntı yaşamadan normal hayatımızı sürdürüyoruz.

En son kontrol için üç ay önce eşimle Antalya'ya gittiğimizde,Alper hocayı görememiştik.Sorduk.Izinlidir dediler.

Kontrollerimizi yapan değerli bilim insanı nefrolok Prof.Dr.Asuman Yavuz hocamdan durumu öğrenince çok üzüldük.

Çağımızın menfur hastalığı Alper hocayı da yakalamıştı.

Kontroller,tahlilleri filan yaptırırken   telefonum çaldı.

Alper hocaydı arayan.

İsmail bey geçmiş olsun,diyordu olanca babacan sesiyle.

Biraz rahatsızım ama iyi olacağım inşallah,tahlilleri takip ediyorum endişe edecek birsey yok,şu hastalığı bir atlatalım tedavi için ne gerekirse devam ederiz diyordu.

Hocam Allah razı olsun,siz bu hasta halinizle yine hastalarınızı düşünüyorsunuz,size şifalar diliyorum kendinize iyi bakın diyebildim ancak...

Ve çok geçmeden o menfur hastalık değerli bir bilim insanımızı aramızdan kopardı.

Kendisine Amerika ve Avrupa başta olmak üzere bir çok ülkeden teklifler geliyordu.

Ama o hastalarımı bırakıp gidemem diyerek bu teklifleri hep geri çeviriyordu.

Babacan kişiliği ve sevilen kimliği ile siyaset dünyasının da ilgi alanına girmiş ve milletvekilliği teklif edilmesine rağmen aynı gerekçelerle reddetmişti.

Alimin ölümü alemin ölümü gibidir demiş peygamberimiz.

Alper hoca organ naklinde hem dünya hem de ülkemizde çığır açan uygulamaları ile binlerce hastaya şifa daĝıtmıştı.

Bu dünyadan bir Alper hoca geldi ve vaktini tamamlayıp sonsuz aleme göçtü...

Arkasında yüzlerce insanın hayır  duasıyla uğurladığı Alper hoca bu dünyadaki görevini huzur içinde tamamlayan ender insanlardan biri idi.

Allah rahmetini esirgemesin.

Altmış yaş olgunluğunun icinde en verimli cağınızdayken erken oldu bu ayrılık...

Lakin   sizin de dediğiniz gibi " kader diye bir şey var..." hocam..

Mekanın cennet olsun.

Ailesi,çalışma arkadaşları ve hastalarına sabırlar diliyorum.


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap