SON DAKİKA
SON DAKİKA


Senden kahraman olur mu?
12.06.2024

Hep bir kahraman ve kurtarıcı bekleyişi içindeyiz. Gelecek ve bir sihirli değnekle tüm sorunlarımızı çözecek.

Bu bekleyişlerin hayal kırıklığını yaşamayanımız yoktur. Özellikle siyasette…

Aslında o hayal kırıklıklarını kendimize yaşatan biziz. Kendi sorumluluklarımızı unutup, sahte insanları  kahraman ilan edip peşine takılan biziz çünkü.

Kahramanlık, olağanüstü durumlarda sorumluluk alan, riskler üstlenerek ve başkalarının iyiliği için kendi çıkarlarını göz ardı eden, genellikle zorlu koşullarda gösterdikleri cesaret ve kararlılık ile topluma ilham kaynağı olanlardır. Ama bu gerçeği kulak arkası yapıp, kendimizi kandırarak sahte kahraman ilan eden yine biziz. … Sonrası kocaman bir hiç. 

KAHRAMAN BEKLEMEYİN, KAHRAMAN OLUN!..

"Kahraman beklemeyin, kahraman olun" mottosu, bireyleri ahlaklı, aktif, sorumlu ve duyarlı olmaya teşvik eden önemli bir mesajdır. Size kendinizi ve sözde kahramanlarınızı sorgulatır… 

Kendimizin neler başarabileceğini, nasıl değerli olunabileceğini hatta kahraman olmanın büyük kitleler gerektirmediğini hatırlatır.

Bir baba çocuklarının ve ailesinin kahramanı olabilir. Bir doktor hastalarının kahramanı olabilir. Bir öğretmen öğrencilerinin kahramanı olabilir. Bir evlat annesinin, babasının kahramanı olabilir. Bir asker vatanının kahramanı olabilir. Bir belediye başkanı kentinin kahramanı olabilir. Bir siyasetçi dürüstlüğü ve ilkeleriyle, nerede nasıl hareket etmesi gerektiğini bilerek,  seçmenlerinin hatta ülkesinin kahramanı olabilir.

Diyeceğim o ki, kahramanlık sadece savaş alanlarıyla sınırlı değil. İlkeli ve ahlaklı kişiler, günlük yaşamlarında sergiledikleri sorumluluk bilinci ile ailesinin, toplumun, partisinin ve ülkesinin kahramanı olabilirler.

İşlerini en iyi şekilde yapanlar, dürüst, etik kurallara uyanlar, bilgi ve deneyimlerini paylaşanlar, başkalarının gelişimine katkıda bulunanlar, haksızlıklarla mücadele edenler, insani konularda duyarlı olanlar topluma örnek kişiler yani birer kahramandırlar.

Sonuç olarak; Kahramanlık, sadece büyük ve olağanüstü olaylarda değil, günlük yaşamın her alanında ortaya çıkar.

Bir problem gördüğünüzde, inisiyatif alarak çözüm yolları aramanız, zorluklar ve tehlikeler karşısında geri adım atmamanız, kararlılık ile başladığınız işi sonuna kadar götürmeniz, size inananları yarı yolda bırakmamanız sizi kahraman yapar.

Bu arada her kahraman, sıradan bir insandır. Topluma doğru mesajlar vererek, cesaret örneği göstererek, yaptığı işin en iyisini yaparak, ahlaklı ve güvenilir bir çizgi de sorumluluklarını üslenerek farkındalığını ( yani kahramanlığını) ortaya koyar…

Yeter ki, kendinize inancınız olsun.

Yeter ki, duygularınızın ve kendi ruhunuzun efendisi olun…

Yeter ki, hak etmeyenleri baş tacı edip, sahte kahramanların peşinden gitmeyin.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap