SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor eski Trabzonspor değil
4.01.2024

Sezonun ikinci yarısı bu hafta başlıyor. Oynanacak 21 hafta var. Trabzonspor küme düşmez, şampiyon da olamaz. Çünkü kadro yetersiz. Onuachu gibi bir santraforun var, kenar beklerden bu adama destek ve ortalar yok. Ama iyi bir oyun kurucunun yanı sıra sağ ve sol bekin iyi olsa Trabzonspor her hafta fark yaratır. Çok iyi niyetli düşünürsek bu takım en iyi ihtimalle üçüncü olur. Kötümser düşünürsek dediğim gibi küme düşmez. Trabzonspor eski Trabzonspor değil. Yerliye dönülmedi. Yerliye dönmek lazım. Hem yerli oyuncu hem yerli teknik adama ihtiyaç var. Şu anda teknik adamımız yerli ama daha amatör ruhlu bir hoca olabilirdi. Seyirciyi tahrik eden, başarıya aç hoca daha iyi olurdu. Bir de Onuachu gibi bir adamın var, sen Batshuayi diyorsun. Bir kere ikisi aynı özellikte oyuncu değil. Mesela Batshuayi önde oynayan, ortada top çeviren, sprinter bir topçu ama Onuachu’nun kafa hakimiyeti var. 2 metrenin üzerinde bir boyu var. Dolayısıyla havada parende atabiliyor. Bunu her futbolcu yapamaz. Atletik sporcular, jimnastik yapan sporcular bile bu hareketi yaparken çok zorlanır.

Gelelim transfere. Bizim taraftarımız doyumsuz. Borcu, ekonomiyi düşünmüyor. Hep alınsın diyor ama borç görünürde 5 milyar, gerçekte 10 milyar TL. Hal böyleyken transfer yapılır mı? Onuachu gibi bir santraforumuz varken niye başka santrafor arıyoruz. Böyle şey olmaz. Enes Destan da var. Batshuayi söylentileri Onuachu’yu da olumsuz etkileyebilir. Nwakaeme’yi gönderdin, yerini doldurabildin mi? Şimdi de Bakasetas. Onun gibi bir topçu bulabilir misin? Trabzon ruhuyla, gerçek bir Trabzonsporlu gibi oynuyor. İlle de transfer yapılacaksa bu takıma oyun kurucu şart. Devamında ise sağ ve sol bek lazım. Santrafora gerek yok. Alınsa iyi olur ama bu borcun altından kim kalkacak? Kaş yaparken göz çıkarmayalım.

6 aylık finansal raporunda 741 milyon 636 bin TL zarar açıklandı. Hani bunlar borcu kapatacaktılar? Niye böyle oldu. İyi hesap yapan uzmanlar yok kulüpte. Hesap uzmanların şeffaf olması lazım. Bundan önceki yazılarımda da Trabzonspor’un ekonomik anlamda geleceğini iyi görmediğimi belirtmiştim. Taraftar takım mali anlamda zor durumdayken transfer istemesi de anormal bir durumdur. Yönetimin şubat ayının sonuna kadar 72 davaya 30 milyon euro (975 milyon TL) ödemesi lazım. Nasıl ödenecek acaba? Bir yere güveniyorlar herhalde. Bu değirmenin suyu sonunda nereye bağlanacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap