SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor’u Güzel günler bekliyor
28.02.2024

TRABZONSPOR’DA Afrika Kupası’ndan dönen oyuncular ve yeni transfer Meniuer takıma büyük katkı sapladı. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın olumsuz sonuçlar döneminde yetersiz dediği kadroda kaliteli oyuncular sorumluluk almaya başlayınca takım ve bireysel performanslarda dikkat çekici noktada olumlu bir yükseliş oldu. Trabzonspor kazanıyor ancak Abdullah Avcı çoşkulu futbol oynatmıyor. Attıkça çoşan ve önde daha çok ısıran bir Trabzonspor hepimiz hayali ancak hoca önceliğini kazanmaya verdiği için oyunu birçok maçta zaman zaman ikinci plana atıyor. Son maçta gördük ki alınan olumlu sonuçlar neticesinde taraftarda tribüne dönmeye başladı ve takım ile taraftar başladı. Trabzonspor’un önünü görmesi açısında bugün oynayacağı Başakşehir mücadelesi bir dönüm maçı olacak. Şayet bugün Trabzonspor Başakşehir engelini aşarsa kupaya bir adım daha yaklamış olacak ve Avrupa Kupaları’nın kapısı sonuna kadar açılacak. 

TRABZONSPOR’da bana göre çabuk adam eksilten, kısa çalım atan ve dripling özelliği yüksek bir isme ihtiyacı var. Beşiktaş’ta ki Semih gibi oyunu dikine oynayan ve şut tehtidi olan oyuncuların takıma kazandırılması gerekiyor. Transfer dönemi kapalı olduğu için Abdullah Avcı’nın yüzünü altyapıya dönerek orada ki oyunculara daha çok şans vermesi gerekiyor. Abdülkadir Ömür’ün gitmesi Abdullah Avcı’nın elini rahatlattı. Çünkü hoca o mevkide hangi oyuncu oynayacak derdinden kurtuldu. Forvet tartışmalarında ise  Onuachu’nun olduğu yerde Onuachu oynar. Enis Destan ile Onuachu’dan çift forvet olmaz. Bu iki oyuncu özellik bakımında yan yana oynayamaz. Enis Destan kötü golcü değil ancak Trabzonspor’un birinci forveti olamaz. 

Mendy savunmadan ziyade orta alanda oynadığı zaman takımın direncini artıyor. Stopere göre 6 numarada daha iyi oynuyor. Trabzonspor’un ikinci devrede ki en iyi transferi bence Trezeguet. Afrika Kupası’nda o kadar formda döndü ki her maçta hem gol atıyor hem de takıma çok katkı sağlıyor. Özellikle sağ kanatta Visca ve Meuiner çok iyi bir uyum yakaladı. Sol kanatta ise Eren Trezeguet ile daha iyi anlaşmaya başladı. İki kanadın aynı anda yükselen formu Trabzonspor’un formunda çok büyük etki etti. Bu oyuncuların performansı hem savunma hattına hem de kaleye çok büyük katkı sağladı ki Trabzonspor son maçlarda kalesini gole kapatmayı başardı. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap