SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeniden Avcı
11.10.2023

Trabzonspor’un ilacı yine Abdullah Avcı mıdır derseniz, kendisini yanlış tanımlamış olursunuz. Piyasada aradığını bulamayan tecrübeli hoca tekrar Trabzonspor’un kapısına döndü. Takımı kötü gidişten kurtaracak olan yine kendisidir. Çünkü şampiyonu en iyi tanıyan, bilen Avcı’dır. İyisiyle kötüsüyle mesuliyet onundur.


Avcı takımı bıraktıktan sonra göreve getirilen Hırvat hoca Nenad Bjelica kısa zamanda başarısız sonuçlar alınca teknik adam olarak ibre yine Abdullah Avcı’dan yana dönmüştür. Trabzonspor taraftarını anlatacak olursak sabırsız ve başarının hemen gelmesini isteyen aceleci bir yapıya sahiptir. İki sezon önce Avcı ile şampiyonluk yaşayan bordo mavili ekibe ne yaptılar da kötü sonuçlar alarak eski şaşalı günlerini aratır duruma getirdiler. Kadroyu bozmak kolaydır, dağıtıp bitirirsin. Nitekim öyle oldu. Ancak toparlanmak zordur. Mevcut şampiyon kadroya 14 pahalı transfer yaptırıp, iskelet kadroyu bozmanın şeklini hala anlamış değilim. Üstelik kulübü borç batağına sürüklediler.


Görevdeyken işini yarıda bırakıp giden Avcı’nın önünü açmamalıydık. Avcı’ya nasıl takımı enkaz yığını haline getirmişse ‘aldığın gibi takımı bırak öyle git’ söylenmeliydi. Şimdi tecrübeli hocanın elinde 38 yıl sonra Trabzonspor’u şampiyon yaptım diye bir sertifikası var. Aslında hocanın o günkü şartlarda her denileni yapılan, istediği transferi gerçekleştirilen bir yönetim, Ahmet Ağaoğlu vardı. Artık Avcı ben markayım diyor. Bence hoca takımı yarı yolda bırakıp gittiği için başarısızlığı görüp kaçmıştır. Görevlerine başlarken hep kolay fikstürleri denk getirerek işine başlıyor. Milli takımda görev verilmeyen ünlü hocayı gizli güçler tekrar Trabzonspor’un başına getirmiştir. Yönetim yapılacak yeni anlaşmayı iyi yapmalıdır. Sıkıntının biri bitmeden ötekisi başlıyor.


3,5 milyar TL’nin üzerinde bir borç oldu. Geçtiğimiz sezon çok erken havlu attık. Ligde yoktuk. Trabzonspor’un yarışan takımı konumundan çıkıp sıradan pasif takım konumuna düşmüştür ve küçülmeye devam ediyor. Trabzonspor sahipsiz değildir. Sonunda doğru teknik adamı bularak başarılı günlerine dönecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap