SON DAKİKA



Haber > Dünya > Almanya'da 2025 bütçe tasarısı ve büyüme paketi onaylandı

Almanya'da 2025 bütçe tasarısı ve büyüme paketi onaylandı

17 Temmuz 2024 Çarşamba - 17:12




Almanya'da Bakanlar Kurulu, koalisyonu oluşturulan partilerin haftalarca süren gergin müzakerelerin ardından 2025 federal bütçe tasarısını ve ekonomik büyüme paketini onayladı.





Almanya Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bakanlar kurulu 2025 yılı federal bütçe taslağını, 2028’e kadar borç frenine bağlı kalmayı öngören mali planı ve ekonomiyi canlandırma paketini onayladı.
Almanya hükümetinin “sağlam ve güvenilir bir mali politikayla” ülkenin Avrupa'da önemli bir istikrar çıpası olarak kalmasını sağladığına yer verilen açıklamaya göre, yatırımlarla ekonomik büyümenin ivmelendirilerek ülkede orta ve uzun vadeli potansiyel büyümenin artırılması hedefleniyor.
Gelecek yıl için harcamalar ve gelirlerin 480,6 milyar euro olarak öngörüldüğü bütçede, yatırımların da 78 milyar euro olacağı tahmin ediliyor. Tasarıda, 2025’de net borçlanmanın 43,8 milyar euro olması beklenirken, bunun 2026’de ise 38,6 milyar euroya inmesi öngörülüyor.
Alman hükümeti “Büyüme Girişimi-Almanya için Yeni Ekonomik Dinamikler” adı verilen bir büyüme paketi ile ekonomiyi canlandırmayı hedefliyor.

AA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap