SON DAKİKA



Haber > Dünya > Erdoğan Ukrayna'ya gitmişti: Rusya'dan "Nükleer provokasyon" iddiası

Erdoğan Ukrayna'ya gitmişti: Rusya'dan "Nükleer provokasyon" iddiası

18 Ağustos 2022 Perşembe - 11:54




Rusya Savunma Bakanlığı'ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'ya gittiği anda "nükleer provokasyon" uyarısı geldi. İddialara göre yankı uyandıracak bir provokasyon gerçekleştirecek.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve  Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy görüşmek için bugün Ukrayna'ya hareket etti.  Lviv'de gerçekleşecek zirve öncesi Rusya Savunma Bakanlığı'ndan korkutan bir iddia geldi. Rusya'nın iddialarına göre Ukrayna'ya 'nükleer provokasyon' hazırlığında.

Üçlü zirvenin ardından bir BM heyeti yarın Zaporojye Nükleer Santrali'ni ziyaret edecek. Rusya'dan gelen iddialara göre Kiev yönetimi Zaporojye Nükleer Santrali’nde yankı uyandıracak bir provokasyon gerçekleştirecek ve suçu da Rusya'ya atacak.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Kiev rejimi 19 Ağustos’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Ukrayna ziyareti sırasında Zaporojye Nükleer Santrali’nde yankı uyandıracak bir provokasyon hazırlıyor ve bunun sonucunda Rusya Federasyonu, söz konusu santralde antropojenik felaket yaratmakla suçlanacak” diye konuştu. 

Öte yandan Rusya'nın kontrolünde olan ama Ukraynalı çalışanların idaresinde bulunan Zaporojye Nükleer Santrali çevresinde son günlerde yoğunlaşan saldırılar yaşanıyor. Her iki taraf da birbirini suçluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap