SON DAKİKA



Haber > Dünya > Nobel ödüllü edebiyatçı öldü!

Nobel ödüllü edebiyatçı öldü!

03 Temmuz 2016 Pazar - 13:37




Holokostta hayatta kalmayı başaran Nobel ödüllü Elie Wiesel 87 yaşında hayatını kaybetti. 40'tan fazla kitap yazan Wiesel hayranlarını üzdü.





İsrail'in Kudüs semtinde, Holokost kurbanları için inşa edilen Yad Vashem Holokost Anıtı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Elie Wiesel'in dün yaşamını yitirdiği belirtildi.

1928'de Romanya'da Yahudi bir ailede doğan Wiesel, 1944'te Naziler tarafından ailesiyle Auschwitz-Birkenau toplama kampına gönderildi. Aynı yıl babası ile Buchenwald toplama kampına nakledilen Wiesel, kampın 1945'te ABD ordusu tarafından ele geçirilmesiyle özgürlüğüne kavuştu.

"GECE" ADLI ESERİYLE ÜN KAZANDI

ABD'de yaşadığı yıllarda 40'tan fazla kitap yazan ve birçok edebi ödül alan Wiesel, kamplarda yaşadıklarını anlattığı "Gece" adlı eseriyle ün kazandı.

1986'da Nobel Barış Ödülü'nü alan Wiesel, 2014'te İngiliz Guardian gazetesine 11 Ağustos 2014'te verdiği ve dünya liderlerini "Hamas'ı çocukları canlı kalkan olarak kullandıkları için kınamaya çağıran" ilan nedeniyle savaş karşıtı gruplardan tepki aldı. Filistin yanlısı kuruluşlar ve gruplar, Guardian gazetesine kınama mektubu göndererek, ilanda İsrail'in Gazze saldırılarına karşı çıkanların "çocuk katili gibi gösterildiğini" belirtmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap