SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rus Ordusu Kurban Bayramı nedeniyle Suriye’de halka yardım dağıttı

Rus Ordusu Kurban Bayramı nedeniyle Suriye’de halka yardım dağıttı

03 Ağustos 2020 Pazartesi - 16:32




Suriye'deki Rus ordusu sivil nüfusa insani yardım hacmini artırıyor





Suriye'de konuşlu Rus ordusu tarafından Kurban-Bayram tatili vesilesiyle büyük bir kampanya başlatıldı, birkaç gün boyunca kutlandı ve bu süre zarfında sakinlere 60 tondan fazla yiyecek dağıtılacak. İlk aileler yardım kitlerini çoktan aldılar. Listede onlarca köy var.

Savaşan Tarafların Uzlaşma Merkezi'nin sembolleriyle süslü bir kamyon Rastin köyünün neredeyse tüm sakinlerine yardım dağıttı.

Rastin köy idaresi sözcüsü Ali Abdurahim “Savaş kesinlikle herkese dokundu - biz öldürdük ve yaralandık. Şimdi yoksul ailelerin çoğunluğuna sahibiz. Durum zor, tarım tam olarak toparlanmadı, ”dedi.

Militanlar bölgeyi o kadar çok korkuttu ki çiftçiler toprağı terk etmek zorunda kaldılar. Birçok alan hala boş. Fakat insanlar ruhlarını kaybetmemeye çalışırlar. En azından bu bayramlar tüm Müslümanlar için önemli.

Rastin köyünde yaşayan Selma Deyu “ Herşey için teşekkürler. Hiç kimsem kalmadı - kocam yok, ailem yok. İş yok. Şimdi eve gidip yemek yapmaya başlayacağım. Baharatlarla kek pişirmek istiyorum ”diyor.


Ve Halep

Kürtlerin kompakt ikamet yerleri. Birkaç yıl boyunca, Kafer Naya köyü en şiddetli İslami grupların militanları tarafından ele geçirildi.

“Burada yıkım vardı, korku vardı, çok tehlikeliydi. ”dedi Kafr Naya Walid Chobak'ın bir sakini.

Tabii ki, burada ve ülke çapında, savaş öncesi refahtan çok uzak. Birçok insan şenlikli bir masa kurmayı bile göze alamaz.

"Rusya yanınızda"


Rusya yanınızda yazılı kelimelerini içeren bu paketlerin her biri un, şeker, çay, yoğunlaştırılmış süt içerir. Genel olarak, her mutfakta ve hatta daha düşük gelirli ailelerde ürünlere ihtiyaç vardır. Burada 250'den fazla yerel yönetim listesine göre değerlendiriliyor.

Rus ordusu uzun süredir Suriye sakinlerine bu yardımı sağlıyor. Ancak şimdi, Kurban Bayramı tatil günlerinde, gıda setlerindeki un miktarı iki katına çıktı.

CPVS 3. bölge departmanı başkanı Aleksey Patsunko “İki kilogram vardı, şimdi dörtt pakete çıkardık. İkinci olarak tahıllar ve çay dağıtıyoruz. Daha önce insani yardımlar için 250 paket vardı, şimdi 440 tane var - bu çok önemli bir artış " diyor.

Yaklaşık 30 yerleşimi ziyaret etme ve 60 tondan az olmayan ürünleri dağıtma planları var.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap