SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Nebati açık açık davet etti: Londra'yı ikna etmeye gidiyor

Bakan Nebati açık açık davet etti: Londra'yı ikna etmeye gidiyor

06 Şubat 2022 Pazar - 12:53




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yatırımcıları ikna etmek için gerçekleştireceği Londra ziyaretinin detayları belli oldu. Yabancı kurumlara gönderilen davetiyeye göre ilk toplantı 8 Şubat'ta..





Dolar kurunun 20 Aralık'taki düşüşü için "Biz bir şey yaptık mı? Lan nasıl?" ve "Nisan ayında enflasyonda rekor bekliyoruz" sözleriyle gündemden düşmeyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra'ya yatırımcıları ikna etmek için gidiyor.

BAKAN NEBATİ LONDRA'YA YATIRIMCILARI İKNA ETMEYE GİDİYOR

Bakan Nebati'nin Londra ziyaretinin detayları belli oldu.  Bloomberg HT tarafından görülen yabancı kurumlara gönderilen davetiyeye göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 8 Şubat Londra saati 10:00 ve 14:30’da yabancı yatırımcılarla Londra’da iki ayrı toplantı gerçekleştirecek.

Toplantıyı Hüsnü Özyeğin ve Ferit Şahenk’in ana ortakları olduğu İngiltere’deki ilk Türk sermayeli yatırım bankası olan Dome Group düzenleyecek. İki toplantı da eskiden Londra Türkiye Büyükelçiliği’nin bulunduğu fakat şu an büyükelçi yerleşkesi olarak kullanılan binada gerçekleştirilecek.

BAKAN NEBATİ GERİ DÖNÜŞÜN OLMADIĞINI ANLATACAK


Bakan Nebati, Nikkei’ye verdiği röportajda Londra ziyaretiyle ilgili “(Yatırımcılara) izlediğimiz politikalardan geri dönüşün olmayacağını ve takvimimizde faiz artırımı olmadığını söyleyeceğiz. Bunu konuyla ilgili en yetkili otoriteden duyduklarından emin olacağız. Nasıl bir ekonomiyle karşılaşacaklarını şeffaf bir şekilde anlatacağız” demişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap