SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çarşıbaşı'nda Verilen Sözler Yerine Getirildi

Çarşıbaşı'nda Verilen Sözler Yerine Getirildi

28 Temmuz 2024 Pazar - 14:45




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 86 yıldır devam eden Kaldırım Yayla Şenlikleri'nin önemine vurgu yaparak Çarşıbaşı'na verdikleri altyapı sözlerini yerine getirdiklerini belirtti.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 86. Geleneksel Kaldırım Yayla Şenlikleri programına katıldı. Şenlik alanına gelişi sırasında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Genç, folklor ekipleriyle horon tepti. Asil Türk milletinin kadim gelenekleri olduğunu söyleyen Başkan Genç, “Muhabbetlerimiz, iyiliğimiz, beraberliğimiz ve eğlencelerimiz var. Biriz, beraberiz, Allah'a çok şükür. 86 yıldır bu gelenek devam ediyor. Bu geleneği başlatanlara Allah rahmet eylesin, devam ettirenlerden de Allah razı olsun. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bizi buluşturuyorlar, bir araya getiriyorlar, hasret gideriyoruz. Sadece İskefiye'de oturanlar değil, Almanya'dan, İstanbul'dan gelen gurbetçiler de burada. Horonda sıkı sıkıya beraberdik. Seçim döneminde Çarşıbaşı'nın meydanında sizlere hitap ettim. Yüksek bir destekle beni büyükşehir belediye başkanı seçtiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Çarşıbaşı'nın güçlü desteğiyle Türkiye genelinde birinci olduk. Bu başarının mimarı sizlersiniz” dedi. 

SEÇİMDE VERDİĞİMİZ SÖZLERİMİZİ TUTUYORUZ

Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çarşıbaşı'nda seçimden önce, Kaldırım Obamızı Ayşe Suyu ve Fatih Mahallesi arasında, ardından obaya kadar bağlayacağım diye söz verdim. Göreve gelir gelmez attığımız ilk adımla, 7 Ağustos itibarıyla Ayşe Suyu'nu Kaldırım Obası ile bütünleştiriyoruz. Toprak yola basmadan betonların üzerinden geleceğiz ve yine şenlikte buluşacağız. Bu, güçlü desteğinizin bir karşılığıdır. Belediye güçlüyse, arkasındaki şehir ona güç, kuvvet, kudret vermişse, Ankara'ya gittiğimizde elimiz daha güçlü oluyor. Bu güçle Ankara'da ne istiyorsak alıp şehrimize kazandıracağız. Karadağı Deregözü'ne bağlama sözünü de verdim. Onun da başlangıcını yapıyoruz. İnşallah tüm bu sözlerimizi yerine getireceğiz.”

KARADENİZ COĞRAFYASI MÜSTESNA BİR YER

Çarşıbaşı Kaymakamı Ömer Uysal, “Köyde doğmuş, büyümüş bir genç olarak, oranın kültürüyle, geleneğiyle mayamızı oluşturuyoruz. Zamanla doğduğumuz yerlerden uzaklaşıyoruz ve gittiğimiz yerlerde iki misyonumuz oluyor: oranın kültürünü öğrenmek ve doğup büyüdüğümüz yerlerin kültürünü yaşatmak. Yayla şenlikleri bu amaca hizmet ediyor. Karadenizli insanlar şen, mutlu, coşkulu olarak bilinir ve buradan baktığımda bunu teyit ediyorum. Birliğiniz ve beraberliğiniz çok güçlü. Rabbim bozmasın. Yaylalarımız ve doğamız, kültürümüzün yaşatılmasına vesile olan ortamlardır. Ülkemizin her karış toprağı güzeldir ancak Karadeniz coğrafyasının müstesna bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Bu güzel coğrafyaya ve doğamıza sahip çıkalım” diye konuştu.

DAYANIŞMA KÜLTÜRÜMÜZÜ GELİŞTİRİYOR

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş, “86 yıllık bir geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Bu festivaller bizi bir araya getirip dayanışma kültürümüzü geliştiriyor. Ekiplerimizle gece gündüz çalışarak yolları iyileştirmeye çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'in desteğiyle Çarşıbaşı'ndan yaylaya kadar yollarımızı tamamlayacağız. Amacımız sizlere hizmet etmek. Derneğimizin şenliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.



HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap