SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Bakan Nebati "Net değil ama..." diyerek açıkladı: Etkisi büyük olacak

Bakan Nebati "Net değil ama..." diyerek açıkladı: Etkisi büyük olacak

02 Mart 2022 Çarşamba - 16:02




Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ekonomisine etkisi konusunda açıklamada bulundu. Bakan Nebati, "Henüz net değil ama yansıması olacak" dedi.





Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından 7’ncisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne (EURIE) video konferans yöntemiyle katıldı.

Konuşmasında, Rusya- Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı gelişmeleri ve bunların ülke ekonomisi açısından oluşturabileceği etkileri izlediklerini ve değerlendirdiklerini söyleyen Nebati “Henüz net resmi görmek için çok erken olmakla birlikte bu gerilimin bize başta enerji ithalatı, turizm ve ihracat alanında yansımaları olacağını değerlendiriyoruz” dedi.

Küresel ekonomideki toparlanmanın etkisiyle halihazırda artış gösteren enerji fiyatlarının bu gerginlikle daha da artışa geçtiğini gözlemlediklerini ifade etti ve ekledi: “Olayın ekonomik boyutunu tüm alanlarıyla ele alıp değerlendiriyoruz. Gerektiğinde zamanlı aksiyonları almaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap