SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası borsa sert çakıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası borsa sert çakıldı!

25 Ekim 2023 Çarşamba - 17:07




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sözlerinin ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.





Son haftalarda lira bazlı olarak yeni rekor denemeleri yapan BIST 100 endeksi, Merkez Bankası'nın yarınki faiz kararı öncesinde kar realizasyonu yapan yatırımcıların ve siyasilerden gelen açıklamaların etkisiyle kayıplarını genişletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün partisinin grup toplantısında İsrail-Hamas çatışmasını ele alarak bölgeye yönelik olarak “Canlı kalmış ölülerle dolu dünyada biz hakikati haykırmaya, siyasi hatta gerekirse askeri önlemleri hayata sokmaya devam edeceğiz. Ne yapabiliyorsak yapacağız. İnancımızın gereği olan duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Filistin’e fayda getirmeyecek adımlara tevessül etmeyeceğiz. Gerisinde binlerce yıllık devlet aklı olan Türkiye Cumhuriyeti’yiz biz” ifadelerini kullanmıştı.

BORSA İSTANBUL ÇAKILDI

Bu gelişmelerin ardından BIST 100 endeksindeki kayıplar ise gerilimin artabileceği endişesiyle büyümeye başlamıştı.

Buna göre endeks, yarınki kritik faiz kararı öncesinde bugün en yüksek 8084 seviyesini gördükten sonra 7662 seviyesine kadar geriledi.


Endeks, saat 16.50 itibarıyla ise yüzde 5.01 düşüşle 7590 seviyesine geriledi. Düşüşün yüzde 5'i aşmasıyla devre kesici uygulandı. 

Sektör bazlı bakıldığında da bankacılık endeksi yüzde 5,54 değer kaybetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap