SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Arıkan Sultan Murat Yaylasından İktidara Seslendi

Arıkan Sultan Murat Yaylasından İktidara Seslendi

29 Temmuz 2024 Pazartesi - 12:45




Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı Temmuz ayı İl Divan Toplantısını Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ın katılımı ile Sultan Murat Yaylasında yaptı.





Olumsuz hava koşullarına rağmen yoğun katılım ile gerçekleştirilen İl Divan Toplantısında İl Başkanı Dr. Şakir Şahintaş ve YİK Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Gündeme ilişkin konuşmayı Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan yaptı.

Bütün olumsuz hava koşullarına rağmen Sultan Murat Yaylasına gelerek toplantıya katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mahmut Arıkan, Karadeniz’in en önemli geçim kaynakları olan çay ve fındık konusuna değinerek, iktidarın diğer alanlarda olduğu gibi bu önemli mahsullerimizde de hak edilen fiyatı vermeyeceğini söyledi. Lüks ve tüketim anlayışında olan bir iktidardan bu konularda medet ummanın hayal kırıklığı olacağını ifade etti.

9 DEĞİL 90 OLSAYDIK GAZZE BU ŞEKİLDE OLMAZDI

Yaptığı konuşmada mecliste olmanın ve grup kurmanın önemini anlatan Arıkan, “Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun ki bugün Millî Görüş çatısı altında siyaset yapmayı bizlere nasip etti. Toplumun her kesiminde göğsümüzü gere gere doluşma ve hakikatleri anlatabiliyoruz. Tabi ki sadece anlatma ile sonuç alamadığımızı da biliyoruz. Bunun için davamızı her kesime anlatıp destek isteyeceğiz ve 9 değil 90, hatta 180 milletvekili ile mecliste sadece hakikatleri haykırmakla kalmayıp, bu hakikatleri fiiliyata geçireceğiz.” dedi.

FİSLİTİN KONUSUNDA İKTİDAR SINIFTA KALDI

Mecliste vatandaşın ve insanlığın asıl sorunlarını gündeme getirdiklerini ifade eden Arıkan, “Sesimiz kısıldı, gırtlağımız patlarcasına bağırdık ama muvaffak olamadık. İktidar adeta bu konuda kulaklarını bize ve dünya mazlumlarına kapattı. Ticaret yaptılar ama utanmadan, çekinmeden yalanlayıp bunu dillendirenleri yalancılıkla suçladılar. 7 aydan sonra yaptıkları ticareti itiraf edip kestiklerini ilan ettiler. Defalarca Filistin konusunda kendileri ile çelişen açıklamalar yaptılar. Bütün bu vurdumduymazlıklardan dolayı İsrail hiçbir geri adım atmayıp katliam yapmaya devam ediyor.” diyerek bu konuda bir an önce somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN YAPMASI GEREKEN TOPLANTIYI ÇİN YAPTI

İktidarın muhalefetteymiş gibi çalıştığını sözlerine ekleyen Arıkan, “Özellikle Filistin konusunda somut adım atmayıp muhalefetteymiş gibi dünya ülkelerini bir şey yapmaya davet eden iktidar sahipleri, bu konudaki tavırlarında ısrar ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulmeden Çin, Türkiye olarak bizlerin yapması gerekten çalışmayı yapıp 14 Filistinli grubu bir araya getirerek karar aldılar. Aldıkları kararda Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’nin kontrolü Mahmud Abbas’ın başkanlığında kurulacak olan geçici bir koalisyon hükümetine teslim edilecek. Bu karara Hamas da imza attı. Bundan dolayı sonuç almak için bizler de TBMM’de İsmail Haniyye ile birlikte Mahmud Abbas’ın da davet edilerek konuşma yapması gerektiğini ifade ettik.” diyerek bu konuda eleştiri yapanları gündemi güncel şekilde takip etmeye davet etti.



HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap