SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Kulis: Bomba Mehmet Şimşek itirafı: Tablo düşündüğümden daha kötü!

Kulis: Bomba Mehmet Şimşek itirafı: Tablo düşündüğümden daha kötü!

14 Haziran 2023 Çarşamba - 13:05




Kulis bilgilerine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yakın çevresine Türkiye'nin ekonomik tablosunun düşündüğünden daha kötü olduğunu ifade etti.





Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre, Şimşek'in atanma süreci ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı toplantılar haberleştirildi. Toplantılarda Şimşek'in Türkiye ekonomisi hakkında yaptığı sunumların Erdoğan'ı rahatsız ettiği belirtildi.

Son görüşmede, Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı'na ekonomi politikalarının sürdürülebilir olmadığını söylediği aktarıldı. Ancak Şimşek, düşük faiz politikasının hatalı olduğunu vurgulayarak Erdoğan'a uyaran tek kişi olmadı. Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın da düşük faiz politikasının yanlış olduğunu ve Mehmet Şimşek'i ataması için Cumhurbaşkanı'nı ikna ettiği ifade edildi.

Haberde ayrıca, Haluk Bayraktar'ın Mehmet Şimşek'in ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın atamalarını Twitter hesabından kutladığı belirtildi. Kaynaklara göre Bayraktar kardeşlerin politikasının, Baykar şirketinin ihracata odaklanmasıyla ilgili olabileceği düşünülmekte.

Mehmet Şimşek'in görevi kabul ettikten sonra ekonomik tablonun düşündüğünden daha kötü olduğunu yakın çevresine ifade ettiği de haberde yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap