SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Miras sahipleri dikkat! Kardeşler arası hisse paylaşımı değişiyor

Miras sahipleri dikkat! Kardeşler arası hisse paylaşımı değişiyor

29 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:03




Miras konusunda yeni düzenlemeler yürürlüğe girmesiyle kardeşler arasında hisse devir için noter onayına bile gerek kalmadan işlemler kolay bir şekilde halledilecek. İşte detaylar..





Türkiye genelinde milyonlarca tapu mirasçılar arasında hisseli olarak duruyor. Yeni miras düzenlemesiyle birlikte kardeşler arasında miras payının bir kardeşten diğerine devri için noter onayı  gerekmeyecek

Yeni yapılan düzenleme ile birlikte hisseli tapu devirleri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Böylece aile içerisinde gerçekleşen miras paylaşımı daha hızlı ve daha pratik bir şekilde hızlıca gerçekleştirilebilecek.

KARDEŞLER ARASINDA MAL PAYLAŞIMDA YENİ DÖNEM

Kardeşler arasında yapılacak miras paylaşımında notere gitmeye gerek olmadan, yazılı bir sözleşme ile tapu devir işlemleri yapılacak. Hisseli tapuların satışı bütün hisse sahiplerinin onayı ile birlikte satışlar gerçekleştirilecek.  Yürürlüğe girecek yeni uygulama ile birlikte bürokratik engeller ve ailelerin miras konusunda yaşadığı sıkıntıları da azaltacak ve işlemler rahatlayacak.

KAYNAK: KAMU SON HABER


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap