SON DAKİKA


Foto Galeri > 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

10 Kasım 2021 Çarşamba - 09:44

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikalini, gazeteler yıldırım baskılarla halka duyurdu, büyük acı, duygu yüklü sözlerle manşetlerine taşındı.

1 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

Atatürk'ün 10 Kasım sabahı saat 9'u 5 geçe vefatı sonrası Türk basını en hüzünlü manşetlerini o gün attı. Ulusal gazeteler yıldırım (ikinci) baskılarıyla Ata'nın vefat haberini okurlarına duyurdu.

2 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

Atatürk'ün ebediyete intikalini, Ulus Gazetesi, "Kurtarıcını ve En Büyük Evladını Kaybettin. Türk Milleti, Sen Sağol", Tan Gazetesi, "Babamızı Kaybettik", Cumhuriyet Gazetesi, "Atatürkümüzü Kaybettik", Kurun Gazetesi: "Atatürk Öldü. Türk Milleti Sen Sağol", Son Posta Gazetesi: "Türk Milleti Ulu Şefini, İnsanlık Büyük Evladını Kaybetti" manşetleriyle haberleştirdi.

3 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

Büyük matemin yer aldığı tarihi gazeteleri yurdun dört bir yanından toplayan Gürkan Gürbüz, 10 Kasım tarihli gazetelerden oluşan koleksiyonunu "Tarihin Matem Sayfaları" adıyla sergiliyor. Gürbüz, 10 Kasım tarihli gazeteleri toplama merakının Atatürk sevgisinden dolayı başladığını söyledi.

4 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

Atatürk'ün vefatından naaşının 1953'te Anıtkabir'e nakline kadar olan süreçteki 10 Kasım tarihli tüm gazeteleri topladığını belirten Gürbüz, şöyle konuştu: "Atatürk'ün fotoğraflarını çocukken ders kitaplarının kapaklarında görüyordum. Bir gün elime geçen eski 10 Kasım tarihli gazeteden etkilenerek, kendimi 10 Kasım gazeteleriyle sınırlamak kaydıyla bu koleksiyona başladım. Süreç içerisinde önce ulusal sonra yerel düzeyde çıkan gazeteleri topladım. Daha sonra Atatürk'ün vefatının ardından düzenlenen törenlerin fotoğraflarını biriktirmeye başladım."

5 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

10 Kasım tarihli gazete koleksiyonunun çocuklarına bırakacağı en büyük miras olduğunu ifade eden Gürbüz, "Bu anlamlı koleksiyonu bugün biz sergiliyoruz. Bizden sonra bu sergiyi evlatlarımız açsın istiyorum" dedi.

6 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

İşte 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetleri...

7 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

8 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

10 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

11 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

13 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik

14 / 15 10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap