SON DAKİKA


Foto Galeri > Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

12 Temmuz 2024 Cuma - 14:43

Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

1 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

Dünyamız, her türlü güzelliğe sahip olduğu gibi, tehlikeli bölgelere de ev sahipliği yapıyor. Gidildiğinde ölümcül sonuçlarla karşılaşabileceğiniz en tehlikeli bölgeleri sizin için derledik.

2 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

5- İskelet SahiliNamibya'nın kuzeyinde yer alan ünlü İskelet Sahili, dünyanın en ölümcül yerlerinden birisidir. Tehlikeli kıyının iklimi neredeyse yüzde 0 hayatta kalma şansı sunar. İskelet Sahil, esen sıcak rüzgarlar ile yiyecek ve su eksikliği gibi koşullar sebebiyle izole bir alan haline gelmiştir. Sahil, adını burada hayatını kaybeden kaplumbağalar, foklar ve balinalar gibi çeşitli hayvanların kemiklerinden alıyor. Kıyıya yaklaşan gemilerin battığı da görülüyor.

3 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

2- Madidi Ulusal ParkıPark, göz kamaştıra görüntüsünün yanında, aslında çok tehlikelidir. Bolivya'daki Amazon nehri havzasının üst kısmında bulunan bu milli park, dünyadaki en zehirli ve agresif faunaya ev sahipliği yapıyor.Parkta yetişen bitkilerden herhangi biriyle temas şiddetli kaşıntıya, kızarıklığa ve baş dönmesine neden olabilir. Herhangi bir kesik, hatta küçük bir yara bile tropikal parazitlerle enfekte olarak ölüme sebebiyet verebilir.

4 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

4- Sinabung DağıAktif bir stratovolkan olan Sinabung Dağı, yanında yaşayan Endonezya'nın Sumatra adası sakinleri, yıllardır patlamalarıyla binlerce insanı yerinden ediyor. Yerliler, kasabaları hem lav hem de külle kaplayan Sinabung Dağı ile mücadele ediyorlar. En son patlamalar 2010, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında meydana geldi ve bu adada güvenli alan olmaması ölüm tehlikesi yaratıyor.

5 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

3- Cehennem KapısıCehennemin Kapıları'' olarak bilinen Darvaza gaz krateri, Türkmenistan'da bir yeraltı mağarasının içinde bulunan doğal gaz alanıdır.

6 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

8- Fraser AdasıTertemiz görüntüsüyle turistik bir alan olarak bilinen Avustralya'nın, Fraser Adası'nda çok ciddi bir tehlike vardır. Diğer turistik adaların aksine çeşitli zehirli örümcek türlerine, son derece saldırgan yabani dingo köpeklerine, ölümcül denizanalarına ve köpek balıklarına ev sahipliği yapıyor.

7 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

9- Dallol Kuzey Etiyopya'da bulunan bu hidrotermal bölge, ortalama 35 derece sıcaklıkla dünya üzerindeki en sıcak yerleşim yerlerinden biridir. Bölgedeki birçok gayzer son derece zehirli gazlar yaydığından bu alan, zaman içerisinde hayalet bir kasaba haline geldi.

8 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

6- Kuzey Sentinel AdasıKuzey Sentinel Adası'ndaki tehlike; orada yaşayan insanlardır. Sentinel halkı, yabancılara karşı düşmanca davranabilir ve yaklaşan herhangi bir uçak veya tekneye ok atarlar. Hindistan hükümeti tarafından korunan Sentinel yerlilerine, yabancı birini öldürmeleri halinde dava açılamaz.

9 / 9 Buralara uğramayın! Dünyanın en tehlikeli bölgeleri

Brezilya kıyılarına yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yılan Adası'na yerlileri bile adım atmaya çekiniyor. Ilha da Queimada Grande ismiyle de bilinen Yılan Adası'nı ziyaret etmek, Brezilya hükumeti tarafından yasaklanmıştır. Ada, dünyadaki en ölümcül yılanlardan biri olan engereğin bir türü olan "altın mızrak uçlu yılan" ile doludur.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap