SON DAKİKA


Foto Galeri > İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

06 Temmuz 2024 Cumartesi - 11:41

İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

1 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar, beklentilere rağmen düşüş eğilimini sürdüremiyor.

2 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

İstanbul Motorlu Araçlar Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, kredi ve faiz oranlarının yüksekliği ve kullanıcıların sıfır otomobile yönelmesinin, ikinci el piyasasını durgunlaştırdığını belirtti.

3 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

Ertemel, sıfır otomobillerdeki -20 indirimlerin ikinci el piyasasında aynı oranda yansımayacağını, bu yüzden ikinci el otomobil fiyatlarının mevcut seviyelerini koruyacağını söyledi.

4 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

SEKTÖRDE BÜYÜK DURGUNLUKGalerici esnafları, ortalama 200 bin TL'lik fiyat düşüşlerine rağmen sektörde büyük bir durgunluk yaşandığını ifade ediyor. Galerici Cem Tarık Figen, "20 yıldır bu sektördeyiz, böyle bir durumu hiç görmedik. Faizlerin yüksek olması sektörü olumsuz etkiledi. Bayramı satış yapamadan geçirdik.

5 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

Bir milyon TL'lik araçlar 750 bin TL'ye kadar gerilemesine rağmen satış yok. Vatandaşlar araçlara yatırım yapmıyor, mevduatlarını bankalarda değerlendiriyor" dedi.

6 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

30 YILDA BÖYLE BİR DURUM YAŞANMADIYeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Göksel Levent ise 34 yıldır sektörde böyle bir durgunluk yaşanmadığını belirtti.

7 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

Levent, "Sektör can çekişiyor. Sitemize gelen insanlar sadece gezmek için geliyor. Bayramda hareketlilik bekledik ama olmadı. Yüzde 20 ile 30'lara kadar fiyat düşüşlerine rağmen müşteri bulamıyoruz. Vatandaş birikimlerini bankalarda değerlendiriyor. Sektörümüz çok sıkıntılı bir dönem yaşıyor" diye konuştu.

8 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

FAİZ VE KREDİ ORANLARI SEKTÖRÜ VURDUFaiz ve kredi oranlarının yüksekliği, yatırımcıların sıfır otomobile yönelmesine neden oldu. Bu durum, ikinci el otomobil piyasasını olumsuz etkileyerek durgunluğa yol açtı.

9 / 9 İkinci el piyasasında 30 yıl sonra bir ilk

İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, sıfır otomobillerdeki indirimlerin ikinci el piyasasında aynı oranda yansımayacağını ve bu yüzden fiyatların mevcut seviyelerini koruyacağını belirtti.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap