Aleyna Tilki'ye çirkin şantaj

Güzel şarkıcı Aleyna Tilki’nin bilgilerini ele geçiren bir kişi, Aleyna Tilki'nin babası ve menajerine gönderdiği mesajlarla şantaj yaptı.
Yayın Tarihi: 11.08.2024 - 11:34
Kaynak:HABER MERKEZİ

Aleyne Tilki'nin kimlik bilgileri, yalnızca adli makamlarca ulaşılabilen kişisel verileri, ev adresi, T.C. kimlik bilgisi, nüfus kaydı gibi birçok kişisel bilgisini ele geçiren İbrahim Y., ünlü şarkıcının babası ve asistanına ulaştı.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre; Instagram'dan önce Tilki'nin babasına mesaj atan İ.Y., "Kızınızın önemli bilgileri hacklenmiş" diyerek kimlik bilgilerinin yanı sıra, kimlik cilt no, aile sıra no ve okul numarası ile şubesine kadar özel bilgilerinin yer aldığı verileri paylaştı.

Daha sonra aynı bilgileri şarkıcının asistanına mail attı. Durumdan haberdar olan Tilki, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu.

Aleyna Tilki'nin tüm Türkiye tarafından tanınıp takdir edilen bir sanatçı olup kişisel verilerinin hukuka aykırı ele geçirildiğinin belirtildiği dilekçede "Organize olduğu düşünülen bir örgüt tarafından kişisel verilerinin ele geçirilmesi ve maddi menfaat elde etme amacıyla Tilki ve ailesi bilgilerin ifşasıyla tehdit edilmektedir" denildi.

Başka bir Instagram adresinden şarkıcının bilgilerinin ifşa edildiğini, bunu gören kişilerin de aileye ihbarda bulunduğunun aktarıldığı dilekçede "Youtube kanalındaki bir videoda Aleyna'nın bilgileri paylaşılmış. Başka bir Instagram adresinde de Tilki'nin fotoğrafı, e-devlette yer alan bilgilerini 'ifşa' notuyla paylaşıp 3. kişilere iletmiştir" ifadeleri yer aldı.

Şikayet üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Hesap sahibinin İ.Y. adlı bir kişiye ait olduğu belirlendi. Şüpheli, hesabın kendisine ait olduğunu ancak çalındığını iddia etti.

Ancak savcılık şüphelinin inkara yönelik savunmasını kabul etmedi.

Savcılık, yaptığı araştırmada, şüphelinin, şarkıcının kişisel verilerini ele geçirip babasına ve asistanına attığını belirledi.

Savcı, şüphelinin, “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Etiketler