Artvin'de Gezilecek Yerler? Kafkasör Yaylasına Nasıl Gidilir?

Kafkasör Yaylası Artvin İlinde Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Rakım Bilgileri Ve Özellikleri nelerdir?
Yayın Tarihi: 17.09.2024 - 17:31
Kaynak:HABER MERKEZİ

Kültür, turizm, sanat ve ekstrem spor etkinlikleri denilince ülkemizde akla ilk gelen ünlü yaylaların başında Kafkasör Yaylası geliyor. Yemyeşil doğası ve temiz havası dışında etkinliklerin merkezi konumunda olan Kafkasör Yaylası, popüler yaylalardan biri olarak bilgi sahibi olmak isteyenler içinKafkasör Yaylası Artvin ilinde nerededir ve nasıl gidilir? Rakım bilgileri ve özellikleriyle derledik.

Artvin, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin bakir doğası ile en çok ziyaret edilen turistik cennet köşelerinden.

Karagöl başta olmak üzere eşsiz gölleri, ormanları ve tabiatı ile tabloları aratmayan doğal manzaraları canlı olarak yaşama fırsatını misafirlerine sunan Artvin, yaylaları ile de gezginlere ilham veriyor. Kafkasör Yaylası, bu yaylalar arasında şölen ve etkinliklere başarıyla ev sahipliği yapan dinamik yapısı ile dikkatleri üzerine çekiyor ve farkını yansıtıyor.

NASIL GİDİLİR ?

Kafkasör Yaylası, Artvin ilinin güneybatısında yer almaktadır. Kafkasör Yaylası’na ortalama 10 kilometrelik bir toprak yol sonrasında ulaşım sağlanabilmektedir. Trekking gibi doğa sporlarını yapmayı sevenler için bu toprak yolda vakit geçirmek bir hayli eğlenceli olabilmektedir.

RAKIM BİLGİLERİ?

Kafkasör Yaylası’na ilişkin araştırılan ve hakkında bilgi sahibi olunmak istenen konulardan biri de Kafkasör Yaylası’nın rakım bilgisidir. Kafkasör Yaylası, 1250 metre yükseklikte olup görülmeye ve fotoğraf karelerine girmeye değer eşsiz bir güzelliktedir. 1250 metre yükseklikte konumlanan Kafkasör Yaylası, 5. Uluslararası Off-Road yarışlarının organize edildiği yayla olarak da dünyadaki spor tutkunlarının bakışlarını üzerine çekmeyi başarmıştır.

Kafkasör Yaylası, ülkemiz dışında dünya çapında da bünyesinde düzenlenen etkinlikler sonucunda tanınan özel bir yayladır. Kafkasör Yaylası, alt yapı hizmetleri bakımından da oldukça gelişmiş yaylalarımızdan biridir. Kafkasör Yaylası’nda belediye tarafından yaptırılan geniş kapasiteye haiz bungalovlar yer almaktadır. Doğa turizminde son yıllarda yaygınlaşan ve beğenilen bugalovlar, yaylaya gelen ve konaklama tesisi arayanlar için en çok beğenilen ve tercih edilen şirin yerleşimlerdir. Yaylada 10 adet 80 yatak kapasiteli bungalovlar mevcuttur.

Kafkasör Yaylası’nda her yıl haziran ayının son haftasında üç gün süren boğa güreşi etkinlikleri düzenlenmektedir. Boğa güreşini sevenler, bu güzel yaylada bir araya gelmekte ve nefes kesen bu güreş müsabakalarını televizyondan değil bizzat canlı olarak yakından izleme fırsatını yakalamaktadırlar. Yöre halkı tarafından da bu heyecan verici güreş müsabakaları yoğun bir şekilde ilgi görmektedir. Kafkasör Yaylası, ayrıca şifalı suları ile de dikkat çekmektedir. Acısu, Yalnızhasan ve Cıskaro adı verilen bu şifalı sular ziyaretçilerde merak uyandırmaktadır.

İlginizi Çekebilir