Haluçka Çorbası Tarifi? Haluçka Çorbası Nasıl Yapılır?

Samsun'un yöresel lezzetlerinden Haluçka çorbası coğrafi işaret bekliyor.
Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 16:14
Kaynak:AA

Genellikle hamur, nohut ve tavuk eti ile yapılan yöresel çorbanın tanıtılması için Havza İlk Kıvılcım 1919 Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından proje hazırlandı

NİNELERİMİZ İMECE USÜLÜ YAPARDI

Kooperatif Başkanı Şehri Dilek: - "Ninelerimiz bunu imece usulü yaparlardı. Günümüz şartlarında biraz zahmetli bir yemek olduğu için insanlarımız bunu pek tercih etmiyorlar. Bu lezzetimizi tanıtmak için yeniden üretimine başladık"

Samsun'un yöresel lezzetlerinden olan ve lezzetiyle damaklarda tat bırakan Haluçka çorbasına coğrafi işaret alınması için proje hazırlandı.

Havza İlk Kıvılcım 1919 Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri Havza, Kavak, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde genellikle özel günlerde hamur, nohut ve tavuk eti ile yapılan yöresel çorbanın bilinirliğinin artması için çorbayı günlük menülerine ekledi.

ÇORBA İÇİN PROJE HAZIRLANDI

Kooperatif üyeleri ayrıca, lezzetiyle müşterilerin damaklarında tat bırakan Haluçka çorbasına coğrafi işaret alınması için proje hazırladı.

HALUÇKA ÇORBASI NASIL YAPILIR ?

Haluçka Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin ; 1 tane yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ilik su Aldığı kadar un (sert bir hamur olacak) Haşlanmış tavuk göğsü Tavuk suyu 1 kase haşlanmış nohut 2 çorba kaşık tereyağı ve sıvı yağ 2 çorba kaşığı salça Tuz

HALUÇKA ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Hamurumuzun malzemelerini koyup yoğurmaya başlayalım. Ununu yavaş yavaş ekleyelim ve sert bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan minik parçalar koparalım ve elimizde ileri geri yuvarlanarak arpa şehriye gibi şekil verelim. Haluçkaları un serptiğimiz tepsiye koyalım ki birbirine yapışmasın. Hamura sekil verdikten sonra bir elek yardımıyla eleyerek fazla ununu alalım.Tavuğumuzu haşlayalım ve didelim. Haşladığımız tavuk suyuna tuz atalım ve kaynatalım. Kaynayan suya haluçkalarımızı atalım. Ara ara karıştırarak pişirelim. Tüm haluçkalar suyun yüzüme çıkınca didilmiş tavuğu ve nohutunu ekleyelim. Ayrı bir tava da yağı ısıtıp salçayı kavuralım. Kaynamakta olan çorbamıza yakılmış salçayı ekleyelim ve 10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra çorbamız hazır. Dileyen baharat olarak karabiber de ekleyebilir.

Lezzeti ile fark yaratan çorba artık dünya arenasında

İlginizi Çekebilir