SON DAKİKA



Haber > Gündem > 100 bin genç seyyah gibi Türkiye'yi geziyor

100 bin genç seyyah gibi Türkiye'yi geziyor

13 Temmuz 2012 Cuma - 14:23




Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 14-24 yaş arası gençlere yönelik düzenlediği “Seyyah Ulu Çınarın İzinde” isimli proje kapsamında 81 ilden 100 bin genç T





81 ilden 100 bin gencin katılımının sağlandığı proje ile gençlerin yaşadıkları illerden farklı illere seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları, ülkenin doğal ve tarihi güzellikleriyle kültürel zenginliklerini tanımaları amaçlanıyor. Proje kapsamında 81 ilden gençler Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Aydın, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon illerinde düzenlenen gezi programlarına katılıyor. 26 Haziran-3 Eylül arasında 9 dönem olarak 4 gün boyunca hiçbir para harcamadan tatil yapma fırsatı bulan gençler, gittikleri illerde düzenlenen gezi programları ile tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra kültürel mirasları da tanıma fırsatı buluyor. Proje kapsamında Samsun’a dönem başı 280 öğrenci gelirken, gençler Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü’nde bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeni yaptırılan 5 yıldızlı otel konforundaki öğrenci yurdunda kalıyorlar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri ile Kredi Yurtlar Kurumu tarafından organize edilen etkinliklerde gündüz şehri gezen gençler, gece de kaldıkları yurtlarda düzenlenen etkinliklerde gönüllerince eğleniyorlar. Bu sene ilk defa düzenlenen projenin maliyetinin 21 milyon lira civarında olduğu öğrenilirken, gençlerin emin ellerde olduğunu söyleyen Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Kasapoğlu, “Gençlere gözümüz gibi bakıyoruz. Yeni yapılan 5 yıldızlı otel konforundaki yurdumuzda kalıyorlar. Kendileri için düzenlenen etkinlikler kapsamında hem kenti geziyorlar hem de gönüllerince eğleniyorlar. Gençlerin tüm masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Bu dev proje ile Türkiye genelinde 100 bin genç seyyah olup Türkiye’yi geziyor” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap