SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Selvi, Emine Erdoğan’ı yazdı: Yaptıklarını bir bir anlattı

Abdulkadir Selvi, Emine Erdoğan’ı yazdı: Yaptıklarını bir bir anlattı

20 Nisan 2022 Çarşamba - 11:31




AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Ukraynalı çocuklar için yaptıklarını anlattı





Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinin büyük bir bölümünü Emine Erdoğan için ayırdı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi “Emine Erdoğan’dan insani diplomasi” başlıklı yazısında gözlerden ırak bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Ukrayna’daki çocuklar için yaptıklarını girdiği temasları anlattı.

Emine Erdoğan’ın daha öncede Myanmar’da açlık ve ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olan Arakan Müslümanlarına yardım götürerek Arakan Müslümanlarının dramı dünya gündemine taşıdığını hatırlatan Selvi şimdi de Emine Erdoğan’ın savaş mağduru Ukraynalı çocukların yanında olduğunu söyledi.

BENİ ANNENİZ OLARAK KABUL EDİN


Selvi Emine Erdoğan’ın Ukraynalı çocuklar için yaptıklarını şu sözlerle anlatı:

Emine Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin eşi Olena’nın gönderdiği bir mektup üzerine harekete geçip Ukraynalı yetim çocukların Türkiye’de misafir edilmesini sağlamıştı. 772 Ukraynalı yetim çocuk Türkiye’de misafir ediliyor.

Emine Erdoğan Hanımefendi’nin, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından Türkiye’de misafir edilen savaş mağduru Ukraynalı çocuklarla iftar programındaydım. Çocukların ağırlığını Kırımlı çocuklar oluşturuyordu. O kadar masumlardı ki.

Daha birkaç ay önce evlerinin bahçesinde oynayan, sıcak yataklarında uyuyan çocuklar şimdi başka ülkelerde sığınmacı durumundaydılar.

BENİ ANNENİZ OLARAK KABUL EDİN

Emine Erdoğan çocuklara, “Burada kendi evinizde, kendi yuvanızdasınız. Her ihtiyacınızda, sorunlarınızın çözümünde tüm gücümüzle yanınızdayız” diye seslendi.

Emine Erdoğan, çocukların gözlerinin içine bakarak konuştu. “Sizleri torunlarımdan ayırmıyorum. Siz de beni bir anneniz, büyükanneniz kabul edin. Sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Mutlu olmanız, kurduğunuz hayallerin gerçek olması için size daima destek olacağım” dedi.

Emine Erdoğan’ın konuşması sadece duygusal mesajlar içermiyordu. Ukrayna’daki savaşın bedelini çocukların ödediğini belirterek, barışın bir an önce sağlanması için dünyaya güçlü bir çağrı yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap