SON DAKİKA



Haber > Gündem > Abdulkadir Selvi: Erdoğan Kürtleri sever, Kürtler de Erdoğan'ı

Abdulkadir Selvi: Erdoğan Kürtleri sever, Kürtler de Erdoğan'ı

20 Ekim 2022 Perşembe - 10:38




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında rozet taktığı Mehmet Ali Çelebi'ye çocuk yapma tavsiyesi vererek, "Çocuk çok önemli...Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var..." sözlerine gelen eleştirilere Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den "Erdoğan Kürtleri sever, Kürtler de Erdoğan'ı...OHAL düzeninin bekçileri Erdoğan’a laf söyleyemez" tepkisi geldi.





TBMM’ye CHP’den milletvekili seçilerek giren, daha sonra Memleket Partisi’ne geçip ardından istifa eden ve en son olarak da AK Parti’ye katılan Mehmet Ali Çelebi, dün iktidar partisinin grup toplantısına katıldı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çelebi'ye rozet taktı.

 Erdoğan, kürsüye eşi Kezban Merey Çelebi ile birlikte gelen Çelebi’ye kaç çocuğu olduğunu sordu.

Çelebi’nin 1 çocuğu olduğunu öğrenen Erdoğan “Bu işin kariyeri çocuk doğurmak, sayıları artırmak lazım. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın ifadeleri başta muhalefet partilerinin temsilcileri olmak üzere sosyal medyada eleştirildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de Twitter hesabından Erdoğan’ın ifadelerine “açıklık” getirdi. Selvi’nin mesajı şöyle:


Cumhurbaşkanı Erdoğan çok çocuk yapmayı bugün değil,20 yıldır tavsiye eden bir lider. Kürt sorununun önündeki yasakları kaldırmış, bu uğurda büyük bedeller ödemiş bir liderdir. Erdoğan Kürtleri sever, Kürtlerde Edoğan’ı. OHAL düzeninin bekçileri Erdoğan’a laf söyleyemez.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap