SON DAKİKA



Haber > Gündem > Adalet Bakanı Gül'den ilk mesaj

Adalet Bakanı Gül'den ilk mesaj

10 Temmuz 2018 Salı - 12:13








Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Adalet Bakanlığı görevine  getirilen Abdulhamit Gül, mesaisinin ardından ilk açıklamasını  AA'ya yaptı. Türk milletinin mensubu olmanın büyük bir şeref olduğunu belirten Gül,  Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin ilk seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın  Cumhurbaşkanı seçildiğini anımsattı. Erdoğan'ın milletin desteğiyle görevine başladığını ifade eden Gül,  Türkiye'nin yeni bir döneme, şahlanış dönemine girdiğine dikkati çekti.
 
 Gül, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği hükümet sisteminde daha güçlü  Türkiye'ye giden yolun, şahlanış döneminin ilk adımlarının atıldığını dile  getirerek, bu tabloyu milletin oluşturduğunu, bu eserin sahibinin de millet  olduğunu vurguladı.
 
 'BAŞARILI BİR DÖNEM OLACAK' 
  
Türk milletinin geleceğe olan tasarımının gerçekleştirildiğini  bildiren Gül, tarihi bir gün olan dün, bunun mimarisinin yapıldığını belirtti. Abdulhamit Gül, Türkiye'yi daha güçlü, özgürlükçü, huzurlu bir  geleceğin beklediğine dikkati çekti.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensipleriyle kendisine ikinci kez Adalet  Bakanlığı görevinin verildiğini söyleyen Gül, makamların geçici olduğunun altını  çizdi. Yeni dönemde hükümetin 100 gününde neler yapacağına ilişkin çalışmalar  yapılacağını anlatan Gül, başarılı bir dönemin geçirileceğine inandığını dile  getirdi.
 
  'GÜVEN VEREN BİR ADALET TESİS EDECEĞİZ'
 
 Gül, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bürokrasinin hantallıktan  uzaklaşıp hızlı, etkin kararlar alacağı sürece girildiğini aktardı.Yeni hükümet sistemi kapsamında Adalet Bakanlığı'nda da birtakım  düzenlemeler yapıldığını bildiren Gül, şöyle devam etti: "Bu dönemde biz Adalet Bakanlığı, hükümet olarak güven veren bir  adalet tesis edeceğiz, temel yaklaşımımız bu. İzmir Kordon'daki vatandaşımız da  Diyarbakır Sur'daki kardeşimiz de Samsun'daki vatandaşımız da Antalya'daki bir  kardeşimiz de bu adalet duygusundan nasiplenecek. 'Türkiye'de güven veren bir  adalet var' duygusunu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu dönem bizim temel yaklaşımımız  bu. İstanbul'daki, Şırnak'taki bir vatandaşımız da 'Ben bu devletin vermiş olduğu  özgürlüklerin teminatı olarak bu hükümeti, Cumhurbaşkanını görüyorum.  Özgürlüklerim geriye gitmeyecek, daha da ileri gidecek' inancıyla hep  yaşayacaktır."
  
Daha fazla hukuku, özgürlüğü, adaleti birlikte tesis edeceklerine  işaret eden Gül, Bakanlık görevlileriyle bir araya gelerek önümüzdeki dönemde  yapılacakların değerlendirildiğini bildirdi. Adalet Bakanı Gül, "Hiçbir vatandaşımız, etnik düşüncesinden, doğduğu  yerden, inancından, yaşam tarzından dolayı asla öteki olmayacak." ifadesini  kullandı.
 Daha fazla hukukun, özgürlüğün inşa edileceğini anlatan Gül, Adalet  Bakanlığı olarak bu duyguya, vizyona katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.
 Türkiye'nin hükümet sistemleri krizlerini geride bıraktığını söyleyen  Gül, Türkiye'nin zaman zaman darbeler, bürokratik engellemeler, vesayetlerle  geriye götürüldüğünü vurguladı.
 
 'İNSAN ODAKLI BİR YÖNETİM' 
Gül, Türkiye'nin, istikrarlı, güvenli bir geleceğe doğru adım  attığının altını çizdi. Daha az bürokrasinin, daha fazla insanın ve değerlerinin öne çıktığı  yönetim sistemini arzuladıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti: "Millete hizmet etmede aksaklık yapanları da sistem içinde, bu  hantallıktan uzaklaştıracak mekanizmalar olacak. Vatandaşa hizmet duygusuna, oy  almış bir Cumhurbaşkanının vizyonuna ayak uyduracak şekilde bir üst yönetim  sistemi kuruldu. Daha fazla hizmet, insan odaklı bir yönetim sistemini,  hizmetleri, göreceğiz diye ümit ediyorum. Milletimize ne kadar teşekkür etsek  azdır. Milletin adamını Cumhurbaşkanı olarak seçen, Türkiye'nin güvenliği,  huzuru, özgürlüğü için destek verene milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır.  Hepsine sonsuz saygılarımızı sunuyoruz."

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap