SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akillere hak; akademisyenlere müstahak!

Akillere hak; akademisyenlere müstahak!

16 Ocak 2016 Cumartesi - 10:03








Bir kısım akademisyen kimisi bilerek, kimisi de anlamayarak yanlış bildiriye imza attılar; "vatan haini" ilan edildiler! Her ne kadar birileri için, "anlamamak" mazeret olsa da, bu herkes için geçerli değildir! * İyi de; tıpkısının aynısı olmasa da, benzer bildirilere bir zamanlar imza atanlar; "akil adam" sayılmadılar mı? Ya da, kapısından içeri girmek için, vermediğimiz taviz bırakmadığımız, Avrupa ülkeleri aynı ifadeleri kullanmadılar mı? * Eee, ne yaparsın! Bu ülkede birilerine ödül olan "hak", başkalarına ceza anlamında "müstahak" da olabiliyor!

OLAY YERİ İNCELEME...

Devlet bulmuş işin kolayını! Olayın öncesinde önlemek için değil; sonrasında failleri tespit edip, açıklama yapmak için acayip hızlı çalışıyor. Sanki devletin işi sadece "Olay Yeri İnceleme" ekibini görevlendirmekmişcesine! DİYARBAKIR'DA KORKU... Celal Güzelses'ten, Muzaffer Sarısözen'in derlediği has bir Diyarbakır türküsüdür: "Bahçede yeşil çınar, Boyu boyuma uyar. Ben seni gizli sevdim, Korkarım alem duyar." Şimdi, son bombanın Çınar ilçesinde patladıldığı, o Diyarbakır'da ne çınar kaldı? Ne de sevgi? Sadece korku korku! Hem de, yok yere ölüm korkusu...

VEREM ETTİN SEN BENİ...

O ki türkülerden dem vurduk, oradan söylenmeye devam edelim! Ahmet Yamacı'dan bir Gaziantep türküsü: "Bahçelerde mor meni, Verem ettin sen beni! Nasıl verem olmayım? Eller sarıyor seni?" Verem hastalığının tekrar hortladığı ve başta büyük kentler olmak üzere hızlı bir artış trendine girdiği açıklandığına göre, bu türküyü liste başı olarak artık çok dinleriz!


İŞTE HENDEK...

Hendekler hendekler... Hani şu ölüm tuzağı haline getirilen hendekler... Keşke o hendekler, Barış Manço'nun şarkısındaki gibi olsaydı: "İşte hendek, işte deve, Ya atlarsın, ya düşersin, Baktın olmaz vazgeçersin, Zordur almak bizden kızı." SORUN İSLAM'DA DEĞİL "CI"LARDA! Rize'de RTEÜ'de Suriye ve Yemenli öğrenciler, terör ile ilgili yayınladıkları bildiriye "İslâm'da terör yoktur" başlığını atmışlar. Çok doğru ve de kimsenin zırnık kadar da şüphesi yok. Ama aynı ifadeyi, "İslam" kelimesine "cı" ekini de ekleyerek "İslamcı" diye ben diyeyim "geçinen", siz söyleyin "kullananlar" için de söyleyebilir miyiz? Zor, hem de çok zor... O zaman sorun; "İslam'da değil, her bakımdan İslâm'(cı)dan geçinenler yüzündendir!"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap