SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Güney Çevre Yolu inşaatı sürüyor

Güney Çevre Yolu inşaatı sürüyor

04 Ağustos 2024 Pazar - 14:55




Trabzon'un şehir içi ve transit trafiğini düzenlemek amacıyla projelendirilen Güney Çevre Yolu'nda çalışmalar sürüyor.





Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz ile birlikte Güney Çevre Yolu inşaat çalışmalarını inceledi. İnşaat çalışmalarını inceleyerek gelinen son nokta ile ilgili bilgi alan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yaptığı açıklamada tünel çalışmalarının olduğu bölgelerde kamulaştırma süreçlerinin yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.
16,5 kilometre uzunluğunda yapılacak olan Güney Çevre Yolu’nun 14,5 kilometresinin tünel olacağını ve kalan kısmın da viyadüklerle devam edeceğini belirten Başkan Ekim, "İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Güney Çevre Yolunda 6 noktada tünel ayakları oluşturuldu. Yapılan ilk tünelde yaklaşık 100 metre içeriye girildi. Çalışmalar gece gündüz durmadan devam ediyor. Bilindiği gibi çalışmalar Mersin mahallemizden başladı ve buradan devam ediyor. Eş zamanlı olarak Akçakale Mahallesi Çatalzeytin mevkii T2 ve T3 tünelleri, Darıca mahallesi T4 ve T5 tünelleri ile Kavaklı mahallesi mevkinde T6 tünellerinin inşaat çalışmaları da yapılıyor. Devamında ise Yenimahalle, Kireçhane, Düzköy Vadisi ve Sera Vadisi tünellerinin yapımı başlayacak. Güney Çevre Yolu tamamlandığında Mersin mahallemizden giren bir araç transit olarak Yıldızlı Vadisi’nden Kanuni Bulvarına bağlanıp Değirmendere Vadisi’ne ulaşabilecek. Uzun vadede trafik sorununu kalıcı olarak çözecek olan Güney Çevre Yolunun Akçaabat’ımıza Trabzon’umuza ve bölgemize kazandırılmasında destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şen’e, AK Parti il ve ilçe teşkilatımıza ve emek harcayan herkese teşekkür ediyor ilçem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Şehrimiz ve bölgemiz için büyük öneme sahip bu devasa yatırım şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.



İHA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap