SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP'nin kalesinde gergin anlar: Sokakta akaryakıt fiyatı tartışması

AKP'nin kalesinde gergin anlar: Sokakta akaryakıt fiyatı tartışması

20 Nisan 2022 Çarşamba - 11:43




AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Üsküdar'da vatandaşlar çılgına döndü. Almancı bir çift ile yapılan sokak röportajına diğer vatandaşlar da dahil oldu. Akaryakıt fiyatı üzerinden tartışma başladı.





Gıda ve enerji fiyatlarında artan enflasyon Türkiye'de vatandaşların geçimini giderek zorlarken, sokak röportajında yaşananlar dikkat çekti. AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Üsküdar'da Almanya'da yaşayan bir çift ile yapılan bir röportaja sokaktan geçen vatandaşlar da dahil oldu. Almanya'da yaşayan bir vatandaşın 'ekonomi güzellemesi' yapmasına bir vatandaş asgari ücret ve akaryakıt fiyatları üzerinden yanıt verdi.

YOL TV'nin yaptığı röportajda ekonomiye yönelik soruya Almanya'da yaşayan vatandaş, "Bu fiyat artışlarını Almanlarla konuştuğumuzda 'Almanlar savaş var, pandemi var normal diyorlar. Bizim ülkemizde hükümet gitmeli diye haksız bir tepki var. Buna katlanacağız" dedi.

Bunun üzerine yaşlı bir vatandaş, 'açlığa mahkumuz, biz devletimizi niye yıpratalım' diye karşılık verdi.

'Açlıktan ölen insan duymadım' diyen Almanya'da yaşayan vatandaşın 'Gelip burada yaşayabilir misiniz?' sorusuna 'Doğma büyüme Almanya'dayım. Gelmem için bir alt yapı gerekiyor. Aynı şartların burada da olması gerekiyor' yanıtını vermesi ise dikkat çekti.

Başka bir vatandaş da, asgari ücretin Almanya'da 1500 euro (23.785,36 Türk Lirası) olduğunu söyleyen vatandaşın aracına 750 litre benzin alabilirken; Türkiye'deki asgari ücretle 200 litre alınabildiğini ifade ederek tepki gösterdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap