SON DAKİKA



Haber > Gündem > Altın Küre Ödülleri 2022 yılında farklı gerçekleşecek

Altın Küre Ödülleri 2022 yılında farklı gerçekleşecek

05 Ocak 2022 Çarşamba - 19:01




Sosyal medyada büyük yankı uyandıran ırkçılık tartışmalarının ardından ödül kazananların ödüllerini geri iade ederek büyük tepki göstermesi ve NBC'nin töreni yayınlamama kararı alması Altın Küre Ödülleri'ne büyük prestij kaybı yaşattı. Bu yıl ödüller 9 Ocak'ta sahiplerini bulacak fakat tören her zamankinden farklı gerçekleşecek. İşte 2022 yılında Altın Küre Ödülleri'nde yapılacak değişiklikler.





Bu yıl 79'uncu kez düzenlenecek olan "Altın Küre Ödülleri" (Golden Globes), kırmızı halısız ve basın mensupları içeri alınmadan yapılacak.

Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından düzenlenen tören, koronavirüs Omicron varyantından etkilendi. Virüsün hızla yayıldığı salgın sürecinde, Türkiye saatiyle 9 Ocak'ı 10 Ocak'a bağlayan gece düzenlenecek törende ne ünlülerin kırmızı halı gösterisi ne de seyirci olacak.

Törene katılacak olan sınırlı sayıdaki üye, aşı kontrolü, son 48 saatte negatif PCR sonucu kriterlerine göre alınacak.

Yapılan açıklama sonucunda, kırmızı halı geçidinin yapılmayacağı, tüm davetlilerin maske ve mesafe kurallarına uyma zorunluluğu olduğu belirtildi. Törenin canlı olarak yayınlanıp yayınlanmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Öte yandan bu yılki ödül törenini her zamankinden farklı kılan tek şey salgın olmadığı belirtildi.

"Oscar'ın habercisi" olarak görülen Altın Küre Ödülleri, ortaya atılan kayırmacılık suçlamaları nedeniyle bu yıl üzerindeki ilgiyi kaybetti.

78'inci ödül törenindeki adaylar açıklandığında, eleştirmenlerin ve seyircinin hayran kaldığı 'I May Destroy You' dizisi hiç adaylık kazanamazken, adalık için çok hafif görünen Netflix dizisi 'Emily in Paris'in iki kategoride Müzikal/Komedi dalında En İyi Dizi ve En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilmesi büyük şaşkınlık ve öfke yarattı.

Los Angeles Times'ın yaptığı habere göre adaylık sürecinin arka planında bir çıkar ilişkisinin yattığı öne atıldı. Adaylıklar açıklanmadan yaklaşık bir sene önce Emily in Paris'in yapımcıları, adayları belirleyen Hollywood Yabancı Basın Birliği'nin 37 üyesini dizinin Paris'teki evine davet ettiği ve lüks otellerde ağırladığı konuşuldu.

Kayırmacılık skandalının yanı sıra HFPA, 20 yıldır siyahi bir üyesinin olmaması nedeniyle de ateş altında. 2021'deki ödül töreninden önce Laura Dern ve Dakota Johnson'ın başı çektiği bir grup, protesto metni yayınladı. HFPA da eleştirilere hak verdiklerini ve eşit temsil için gerekli adımları atacaklarını açıkladı.

Eleştirilerin ardından 20 Mayıs 2021'de HFPA üyeleri yeni bir Mesleki ve Etik Davranış Kuralları listesi onayladı. Yapılan açıklamada, "Reform planımızın temel dayanağının hesap verebilirlik olduğunu konusunda net olmak istiyoruz. HFPA her türlü taciz, ayrımcılık ve istismarı kınıyor.

Bu tür davranışlar kabul edilemez ve yeni kurallarımızın ihlali durumunda disiplin cezası verilecektir. Hem yeni hem de eski tüm üyelerin bu yeni davranış kurallarına uyması bekleniyor ve yapmazlarsa sorumlu tutulacaklar" ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, "Daha önce de söylediğimiz gibi, kendimizi dönüşümsel reforma adadık ve sürecin bütünlüğünden ödün vermeden değişiklikleri olabildiğince çabuk uygulamaya çalışıyoruz.

Şeffaflık ve hesap verebilirlik ruhu çerçevesinde ilerlememiz hakkında endüstriyi ve komuoyunu, ilerleyen haftalarda daha fazla ayrıntıyla bilgilendireceğiz ve zaman çizelgemizi düzenli olarak güncellemeyi planlıyoruz." denildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap