SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anadolu'da ağlanmasın

Anadolu'da ağlanmasın

21 Ağustos 2017 Pazartesi - 10:45








AK Parti için referandum sonucunun sadece Cumhurbaşbaşkanlığı sistemine geçmekle kalmayacağı aşikar oldu. Referandum sonuçlarının Genel Başkan Erdoğan tarafından iyi değerlendirileceği beyanatlarından anlaşılıyor.

Açık açık teşkilatlara ben sizi görev dışına bırakmadan, siz bırakın, diyor. Bunlardan oluşabilecek küskünler kitlesinin zararını bile umursamıyor. Siyaseti ve siyasetçiyi düzgün dizayn edemezseniz zararını kesinlikle sandıkta görürsünüz. Bunu en iyi bilen, girdiği bütün seçimleri kazanan Recep Tayyip Erdoğan'dır.

AK Parti teşkilat mensuplarının ve belediyelerdeki (Bir kısım kişilerin) rant işlerinin pis ilişkileri hak etmiyor. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan, iktidara geldiği günden bu yana Türkiye için çok önemli hizmetler yaptı. O günün ağır 28 Şubat şartları ve sonraki hain teşebbüse rağmen milletin hep umudu oldu. Geldiğimiz il ve ilçe kongre öncesi Recep Tayyip Erdoğan, 2009 yılındaki o büyük oy kaybında dahi kamuoyu önünde teşkilatlarını eleştirmedi. Her seçim sonrası teşkilatlara teşekkür konuşması yapardı.

- AK Parti Genel Merkezi, partilerinin son birkaç yıldır verdiği fotoğraftan memnun olmayanların, giderek ortak akıldan uzaklaştığını ve kurucu ayarlarına geri dönmesi gerektiğini düşünenlerin şikayetlerini artık taşıyamayacak noktaya geldi.

AK Parti tabanını sakinleştirmek, tabana ‘mesajınızı aldık’ diyebilmek ve 2019 seçimlerini tehlikeye atmamak için böylesi bir yol bulunarak ‘teşkilatlarımızda metal eskimesi var’, ‘halkın şikayetleri neticesinde bir değişikliğe gideceğiz’ söylemi benimsedi.


Dolayısıyla AK Parti geçmiş yıllarda olduğu gibi gerekli gördüğü yerlerde değişiklikler yapacaktır fakat öyle bütün teşkilatlarında baştan sona bir değişim olmayacaktır. Ancak AK Parti tabanında bir rahatsızlık olduğu gerçek.

 Tabanda partiye yönelik bir değişim talebi olduğu da muhakkak. Taban AK Parti’nin değişmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘halkın şikayeti’ dediği de bu aslında.

AK Parti tabanı, partinin geçmişte verdiği iyi fotoğrafı görmek istiyor. AK Parti tabanı, ilk iktidar yıllarında olduğu gibi, ülkenin sorunlarına yönelik çözüm üretsin, birlik beraberlik mesajları versin istiyor. Kadroları geçmişte olduğu gibi bugün de nitelikli ve toplumda karşılığı ve saygınlığı olan kişilerden oluşsun.

AK Parti’nin dünkü güzel imajının yerine yerleşmeye çalışan kötü imajın vermiş olduğu bir rahatsızlık var tabanda. İşler Ankara'ya bağlanıp, İstanbul’da dağlanırsa, Anadolu’da ağlanmasın istiyor millet. Sadece teşkilatların değişimi de yetmeyebilir.

Çünkü AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları Türkiye'nin ihtiyacından doğmuştur. AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ihtiyaç ve güven devam etmektedir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap