SON DAKİKA



Haber > Gündem > Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye çirkin tehdit!

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye çirkin tehdit!

27 Mart 2017 Pazartesi - 13:41




AB ülkeleriyle yaşanan miting gerilimi sonrasında Türkiye’ye verilen 4.5 milyar Euro'luk Katılım Öncesi Mali Yardım fonlarını durdurmayı planlıyor.





Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki gerilim sürüyor. Son olarak 16 Nisan referandumu için yaşanan tartışmaların ardından AB, Türkiye’ye karşı IPA fonlarının kesilmesi kartını gündeme getirdi. Avrupa Birliği tarafından Türkiye verilen 2007-2013 yılları arasında 4 milyar 795 milyon Euro mali katkı almış, Makedonya ve Sırbistan gibi ülkelerle kıyaslandığında fondan en çok yararlanan ülke olmuştu.

KESİLEBİLİR

Kaynaklar, “AB, Türkiye’deki projelere verilen fonların gerektiği gibi kullanılmadığını, farklı yerlere harcandığını iddia ediyor. Bu iddialar doğru değil. Şu anki gerilimin bir yansıması olarak değerlendiriyoruz. Bu politik bir söylem. Şu an böyle bir adım yok. Zaten bunun askıya alınması için Türkiye ile müzakerelerin askıya alınması gerekiyor. Böyle bir karar alınmış değil ama iki tarafın söyleminde de bu tür ifadeler yer alıyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap