SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ayrımcılığı CHP engelledi

Ayrımcılığı CHP engelledi

03 Eylül 2017 Pazar - 12:30




Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li yetkililerin CHP’yi hedef alan açıklamalarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’dan tepki geldi





Adalet Kurultayı’nda içki içen üç kişiye CHP tarafından işlem yapılmasına karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li yetkililerin CHP’yi hedef alan açıklamalarına CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran tepki gösterdi.  Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada CHP’yi hedef alan açıklamalara tepki göstererek, “Erdoğan, CHP’yi şehide gaziye saygısı olmamakla suçlamış. Bunu diyen Erdoğan, zamanında şehitlerimize kelle diye hitap etmişti. Şehide kelle diyenler CHP’ye şehitlere saygıyı öğretemez. Erdoğan aynı konuşmasında şehitler ve gaziler arasında ayrımcılık çıkartmaya çalışanların olduğunu da söyledi. O ayrımcılığı bizzat AKP hükümeti yaptı. 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine, terörle mücadele şehitlerinin ailelerinden daha fazla ödeme bu iktidar tarafından yapıldı. CHP uyarmasa, olayın üstüne gitmese bu ayrımcılık sürüyordu. CHP, şehitlere saygıyı her şeyin önünde gören bir partidir. AKP’nin şehitler arasındaki ayrımcılığını CHP engelledi” dedi.

ADALET TALEBİNİ DUYMAYANLAR…

“Adalet Kurultayı’nda 30 bini aşkın insan dört gün boyunca adalet, demokrasi, insan hakları dedi. 30 bin insanın adalet talebini duymayanlar sadece üç kişinin kişisel hatasına mal bulmuş mağribi gibi balıklama atlayarak ülkeyi esir alan adaletsizliğe karşı mücadeleyi engelleyemezler. Erdoğan ve AKP, üç tane kendini bilmezin kişisel hatası üzerinden şimdi CHP’ye iftira atmakla meşgul. Erdoğan’ın hak, hukuk adalet denildiğinde görmeyen gözleri, duymayan kulakları iş dedikodu, CHP’ye iftira atmak olunca fal taşı gibi açılıyor. Cumhurbaşkanı makamında olan birinin bu derece dedikodulardan medet umar hale gelmesi ne yaşına, ne de başında olduğu makama yakışmıyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap