SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan müjdeyi verdi

Başbakan müjdeyi verdi

10 Kasım 2015 Salı - 13:20




Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.





Başbakan’ın açıklamasından satırbaşları;

 "SİYASET YAPMAKTAN KORKUTLAR"

 "Korku siyasetini egemen kılmak isteyenlerle mücadele ettiğimiz için bölgede oylarımız arttı. Son derece açık ve net bir zafer kazandık. Kimse bu zaferin üstünü örtmeye kalkmasın. Bir çekilsinler, otursunlar düşünsünler. Korku siyaseti falan değil. Kendilerinin yüreğinin sinmiş olan siyaset korkusu. Siyaset yapmaktan korkmasalar bizle koalisyon kurarlardı. Türkiye'de korku siyaseti değil, siyaset korkusu var.

 SEÇİM GÜVENLİĞİ

 Birileri oturdukları yerlerden Türkyie'yi suçlamaya hazır. Ankara saldırısı sonrasında birkaç gün hepimiz yas tuttuk. Baskıyı yapan kim, paralel lobiyi yapan adamlarından birisi 'Davutoğlu'nun mitinglerinde saldırı yapılacak' dedi. Bu mitinglerden bazılarını yapmayabilirdim. Biz meydanlara çıktık, diğer parti liderleri oturmayı tercih etti. Biz mi engel olduk? Türkiye'de en çok satan 5 gazetenin 4'ü hükümete karşı kampanya yürüttü. Biz şikayet ettik mi? İsteyen eleştirir, isteyen karşı çıkar. Herkesin yakın olduğu televizyon kanalları olabilir. Halkın sizi nasıl gördüğü, size nasıl baktığı önemli. Türkiye'de seçimlerim adil olmadığı yönünde tek bir gerekçe gösteremezler. Seçim ortamından oluşmasından biz sorumluyuz, ama seçimleri yapmaktan YSK sorumludur. Yüzde 85 gibi bir katılım baskı altında sağlanabilir miydi?


 7 HAZİRAN SONRASI

 Ben her dönemde kendime ev ödevi listesi çıkarırım. Genel Başkan seçildiğim zaman kendime 3 görev tanımladım:

 1- Partinin birliğini koruyacağız

2- Devam eden projeleri sürdüreceğiz

3- İç barışı sağlayacağız.


7 Haziran'da bir yenileme, değişime ihtiyacımız olduğunu gördük. Ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız dedik, öyle de yaptık. Terörle mücadele de devam ediyor.

 "3 GÖREV BELİRLEDİM"

 1 Kasım'dan itibaren de 3 görev belirledim. Bunlar;

 1- Bütün gerilim alanlarını, kutuplaşmadan uzaklaşıp, ortak ilkeler etrafında bir araya getirmek. Son dönemde farklı kaderlerimiz varmış gibi ayrışma içine girenler oldu. Gezi olayları bize ne öğretti? Gezi olayları, gösteri ve diğer hak fikir özgürlüğü kutsaldır. Bunlara dokunulamaz ama kamu düzeni içinde yapmak lazım. 17-25 Aralık çok önemli. Sivil toplumu desteklek lazım. Devlet içinde devlet kuran olursa ona da karşı durmak lazım. Kobani olayları bize ne gösterdi? Demokratik olarak tüm tartışmaları yapmak esastır ama terör konusunda zaaf gösterilemez. Her kesimle konuşarak, bu tansiyonu düşüreceğiz. Tansiyon artırıcı hiçbir psikolojiye izin vermemek.

 2- Biz bir söz verdiysek bunu yapmak için veririz. Unutmak için değil. Beyannamede söylediklerimizi yerine getirmek. Dediklerimiz 3 ay içinde yerine getirilecektir. 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık programlar çıkarıyoruz. 3 ayda kanuni düzenleme gerektirmeyen tüm düzenlemeler yapılacak. Asgari ücret, öğrenci bursları, asker, polis, esnafa verilen sözler bunların hepsi 3 ay içinde yapılacak.


 3- Uzun dönemde reform süreci başlatmak. Dünya şartları değişirken, her gün reform ihtiyaçtır. Teknoloji, ticaret değişiyor. Siyasi ve ekonomik reformlar. İlk aşaması yargı reformu olmak üzere birçoğu ilk 6 ayda bitecek. Özgürleşecek, sosyalleştirici reformlar yapacağız. Cemleri statüsü olmak üzere. Daha fazlası 1 yıl içinde olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap