SON DAKİKA



Haber > Gündem > Başbakan'a "Milliyetçilik dersi" (Ders-1)

Başbakan'a "Milliyetçilik dersi" (Ders-1)

01 Mayıs 2015 Cuma - 10:53








İşin ustasına, konu hakkında akıl vermeye ya da yol göstermeye kalkarsanız komik duruma düşersiniz. Yani, “Tereciye tere satılmaz” Üstelik bir de akıl verdiğiniz konu ile ilgili karne notunuz, bu konuyla ilgili siyasi çizginiz zayıflarla doluysa, derler ki adama, “sus bari de, seni milliyetçi sansınlar”. Peki, çırak olmadan ustalığa soyunan bu kişi kim? Sözde ‘Yeni Türkiye’nin dış siyasetinin fikir babası ve mimarı olan CB Erdoğan’ın yıllarca dış siyaset başdanışmanlığını yapmış, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu.

Dış siyasetteki sorunlarımız, özellikle komşu ülkelerle olan ilişkilerimiz ve çıkmazlarımız ortadadır. Uygulanan iç siyasetin, insanımızın devlet ve milletine olan bağlılığına verdiği zarar ve bölünmezliğimizin getirildiği nokta da ortadadır. Dilim döndüğünce, bilgim ve yüreğimle ve de öğretmen kimliğimle bir nebze eksikliği gidermek amacıyla bu yazımı kaleme aldım. Her harfim helal olsun. İnsanlar dünya üzerinde topluluklar halinde yaşarlar. Bu toplu yaşamın farklı boyutlara ve farklı tanımlara sahip kimlikleri vardır: akrabalık ve memleketlilik gibi. Aralarındaki en temel, en kapsayıcı, en kuvvetli, en uzun ömürlü ve tarihi en çok etkileyen kimlik ‘millet’tir.

Kimine göre millet, doğal, ezeli ve ebedidir. Kimine göre ise millet, tarihin bir döneminde ‘inşa edilmiş’, sonradan tanımlanmış bir birimdir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in tanımıyla millet, "Müşterek bir tarihten gelen ve müşterek bir tarih şuuruna sahip bulunan, aynı dine mensup, aynı kültürle yoğrulmuş, aynı devleti kurmuş, yaşatmış ve bugün de aynı devletin sahibi ve bayrağı altında ve sınırları içinde yaşayan insan topluluğu"dur. Elbette biz milliyetçilere göre, millet gerçek, doğal, ezeli ve ebedidir. Kendi fikriyatımız doğrultusunda ortak bir tanım arayacak olursak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet, dil, kültür ve mefkûre birliği ile birbirine bağlı vatandaşların teşkil ettiği bir siyasi içtimai heyettir." tanımını kullanabiliriz. Öyle ya da böyle millet tanımında kullanılan genel-geçer unsurlar ise şunlardır: soy, dil, din, tarih, toprak, kültür, ortak duygular, ortak hedefler ve birlikte yaşama isteği... (“Başbakana Milliyetçilik Dersi” devam edecektir!)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap