SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ben projelerimle hizmet edeceğim

Ben projelerimle hizmet edeceğim

28 Şubat 2015 Cumartesi - 11:49




AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Mahir Küçük, Karadeniz Gazetesi’ne konuştu.





AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Mahir Küçük, projelerini ve Türkiye için hayati önem taşıyan çalışmalarını gazetemize değerlendirdi. Trabzon’un Merkez Uğurlu Mahallesi’nde doğan Küçük, "Bütün öğrenim hayatım Trabzon’da geçti, ardından Orman Bakanlığında göreve başladım. 2003 yılında müsteşar yardımcısı oldum. Bakanlığımızın ormancılık tarafını ben dizayn ettim. Türkiye’de ormancılık anlamında büyük işlere imza attık. Bu devlet bize ülkenin dörtte birini teslim etmiştir. Bizler de buna nasıl katkı sağlayabiliriz diyerek çalıştık. 2006 yılında UNESCO’ya seçildim. Daha sonra Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü’ne üst düzey temsilci oldum" dedi.

BİR NUMARA OLDUK

Ormancılık sektörünü dizyn etmek için büyük gayretleri olduğunun altını çizen Küçük, "Sadece ormancılık değil. AK Parti iktidarı döneminde biz odun üretimini iki misli artırdık ancak ormanlarımıza zarar vermedik, bakımlarını yaptık. Bu çalışmalarla biz Avrupa’nın bir numarası olduk. Avrupa bizimle mücadele bile edemedi, hatta bazı ülkelerde fabrikalar kapatıldı. Bunun için dünyada tanınan bir ülkeyiz. Odunun dışında asıl hedeflediğimiz yaban hayatı. Böylece yabancı avcıları ülkemize çekeceğiz. Böylece gelen avcılar para bırakacaklar. Bir diğeri, Türkiye fidan üretim merkezi olsun. Bunun altyapısını hazırlayarak fidan borsası kurduk. Böylece Orta Afrika ve Orta Asya’ya fidan gönderiyoruz" dedi.

İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ

Trabzon’un en büyük sorununun işsizlik olduğuna işaret eden Küçük, şöyle devam etti: "Bunu Uzun Sokağa çıktığınızda anlamanız mümkün. Bu sokak çalışma saatleri içerisinde baktığınızda bile dolu. Bu sorunun takipçisi ve çözümcüsü olacağım. Havaalanına ihtiyacımız olup olmadığını test etmek için Türkiye’nin şehirlerine bakın! İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya dünyanın göz bebeği. Bunun dışında beşinci sırayı alan şehir ise Trabzon’dur. Sirkülasyona baktığımızda yurt içinde ve yurt dışında artışta bir şehir olan Trabzon’da bu sirkülasyonu arttırmak ve daha fazla istihdam alanı yaratmak adına havaalanı yadsınamaz bir ihtiyaç olarak görülüyor. Aynı zamanda havaalanı gibi demiryoluna da ihtiyacımız var. Seçilebilirsem Mecliste treni Trabzon’a getirmek için çalışacağım."

Fikirlerimi öğrendiler

Bugün yapılacak olan temayül yoklaması ile ilgili de konuşan Küçük, şunları söyledi: "Beni teşkilat üyeleri memur olduğum ve Ankara’da bulunduğum için yeterince tanımaz. Ben bu fikirlerimi kendilerine bu süreçte aktardım ve her biri birbirinden değerli arkadaşlarımın beni merakla ve heyacanla dinlediğini fark ettim. Onların gözlerindeki ışığı gördüm. Ben ümitliyim ve inşallah onların desteğiyle ön planlara çıkarım. Bunun ardından bir Ankara süreci var, oralarda da uygun görülürse Trabzon’u en iyi şekilde temsil edeceğiz. Ben 12 yıldır aynı numarayı kullanıyorum. Benim kapım her zaman herkese açık. Bunun için herkesin derdi benim derdimdir. Ve çözüm için elimden geleni yapmaya çalışırım. 49 iyi arkadaşımız var. En iyi iş yapabilene oy vermeliler. Ben öyle kimseyle görüşerek buraya geldim demiyorum. Eğer bunu söylersem saygısızlık olur. Beni zaten Ankara’daki bütün bakanlarımız tanıyor. Değerlendirmeleri onlara bırakacağız." 

TURİZM CANLANACAK

Bölge turizmi ile ilgili çarpıcı konuşan Küçük, “Bir başka husus eko turizm. Bu turizmi mevsimlere yaymak gerek. Yeşil Yol projesi diyoruz. Bunu başarmamız gerek. Burada iki tane çikolata köyü kurup fındığımızın değerini iyi derecede yükseltmemiz gerek. El sanatlarına yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Kış turizmine yönelik planlamalarla hem yazın hem de kışın turistleri buralara çekmeliyiz" dedi.

ŞU ANDAKİ GÖREVLERİ


1- Kıdemli Danışman, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP - Türkiye),

2- UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İnsan ve Biyosfer Programı Başkanı

3- Doğa Koruma Merkezi Vakfı Bilim Kurulu Üyesi

DAHA ÖNCE YAPTIĞI GÖREVLER

1- Müsteşar Yardımcısı,


2- UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İnsan ve Biyosfer Komitesi Başkanı,

3- Türkiye Biyogüvenlik Kurulu Üyesi,

4- TÜÇEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı,

5- Strateji Geliştirme Başkanı,

6- Genel Müdür Yardımcısı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü,


7- Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü,

8- Silvikültür ve Botanik Araştırmaları Başmühendisi,

9- Orman İşletme Şefi, Mühendis, Araştırma Uzmanı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap