SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bizleri zorlayın ki Trabzon kazansın

Bizleri zorlayın ki Trabzon kazansın

27 Aralık 2015 Pazar - 10:42




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da katıldığı değerlendirme toplantısında, birçok müjde verdi. Bakan Soylu, projelerin yapılm





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’a gelerek çeşitli toplantılara katıldı. Soylu, ilk olarak Trabzon Valiliği’ndeki kamu yatırımları değerlendirme toplantısına katılarak, toplantının hem Trabzon'da yapılan yatırımları gözden geçirebilmek hem de 2016, 2017, 2018 ve 2019 yılına yönelik projeksiyonu tekrar masaya yatırmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Önümüzdeki 4 yıl Türkiye'nin büyümesi açısından çok önemli fırsatlar yılı olduğunu belirten Soylu, “64. Hükümetimiz önümüzdeki 4 yıl içinde gerek yatırımları artırmada, gerek Türkiye'nin gelişmesini önemli bir noktaya taşımada kararlıdır ve bunu gerçekleştirecektir. Türkiye'nin hem gelişmişliğinin hem istikrarının hem huzurunun hem de dünya ölçeği içinde kendi alanında bulunan ülkelerle rekabet edebilme kabiliyetinin, en iyi olacağı 4 yıla doğru gidiyoruz” dedi.

MEDENİYET MİRASLARI

Türkiye'de 2015'te iki genel seçim yaşandığını söyleyen Soylu, "Seçimlerin akabinde şimdi 2019'a kadar seçim yapmayacağımız ve her birimizin önüne bakacağı, kendi planlamalarımızın, projeksiyonlarımızın bir şekilde gerçekleştirileceği bir döneme doğru adım atıyoruz. Özellikle Trabzon için ifade etmek istiyorum ki birçok alanda, 21. yüzyıla kendi medeniyet mirasının şehre bıraktığı gücüyle birlikte çok anlamlı ve fırsatları önünde duran bir şekilde girmektedir” dedi.

CAZİBE MERKEZİ TRABZON

Trabzon’un turizm, ticaret, eğitim, spor, kültür ve sanat şehri olduğunu vurgulayan Soylu, “En önemli özelliklerinden biri de Trabzon doğal tarım şehri. Bunların hepsini bir araya getirebilecek çalışmaları yapmalıyız. Özellikle bugüne kadar yapılmış yatırımların büyük avantajını da hep birlikte yönetmeliyiz. Ordu ve Giresun Havalimanı'nın olmasına rağmen bir taraftan 2015'in seçim yılı olmasına rağmen sadece şu rakam Trabzon'un cazibesinin ne kadar yükseldiğinin en temel göstergelerinden biridir. Trabzon Havalimanı, kendi havalimanı ölçeğinde Avrupa'da beşinci olmuştur ve yüzde 20'nin üzerinde yolcu artışıyla birlikte bu cazibesini çok net şekilde ortaya koymuştur. Büyüyen bir Trabzon var ve bizim yöneticiler olarak birlikte bunu iyi planlamalı ve geleceğe iyi hazırlık yapmalıyız. Trabzon'a kaydı 400 bin civarında kayıtsızı ile 500 bin Körfez'den gelen turist var. Buna yönelik iyi bir hazırlık yapmalıyız. Hazırlık yaparken kendi kültürel kodlarımızı, yöresel mimarimizi, tarihi değerlerimizi, sanatsal zenginliklerimizi öne çıkarmalıyız. Hepimiz görüyoruz, Türkiye'de ve dünyanın bir ölçeğinde nerede yarışma yapılsa bu şehrin evlatları sporda da sanatta da kültürde de resimde de her yerde kendi farkındalıklarını ortaya koymaya çalışıyorlar. Bir cevher olarak ortada duruyor ve bizim yapmamız gereken bu cevheri iyi bir şekilde işlemek ve bu cevheri yarına hazır hale getirebilmek” dedi.


REFORMLAR YILI

Bakan Soylu, gelecek 4 yılın reformlar yılı olacağına belirterek, "Önümüzdeki 4 yıl Türkiye'nin büyümesi açısından çok önemli fırsatlar yılıdır. 64. hükümetimiz önümüzdeki 4 yıl içinde gerek yatırımları artırmada, gerek Türkiye'nin gelişmesini önemli bir noktaya taşımada kararlıdır ve bunu gerçekleştirecektir. 4 yıl boyunca biz ardışık reformları gerçekleştiren, bunu milletimizle paylaşan ve bu dönüşümü, değişimi sürekli olarak takip ettiren bir anlayışı ortaya koyacağız" dedi.

YAYLALAR YAPILAŞMAMALI

Zenginleşmenin, tarihin içinde biriktirilen kültürü yarına taşımakla olacağını ifade eden Soylu, "Bizim buradaki evlerimizin kendine ait bir kültürü, yöresel mimarisi var. Yaylalarda yapılanlardan da burada yapılan her türlü kamu binasından da sorumluyuz. Şehir estetiğini, yöresel mimarimizle ortaya koyabilecek bir anlayışı gerçekleştirmeliyiz. Attığımız her adımın bu kodlara dayalı olması lazım. Bunu yaparken de sürekli araştıran, arayan, farkındalık oluşturan ve sürekli ortak akılla birlikte daha iyisini bütünleştirebilecek bir anlayışı da ortaya koyabilmeliyiz. Biri yayla problemi. Yaylalardaki yapılaşmayı tasvip etmiyoruz. Bu yapılaşma kabul edilebilir değildir. Yaylalar bize böyle teslim edilmemiştir. Kritik bir hukuki açık var, daha doğrusu hukuki bir kapan var hem yapılamamasına yönelik hem de fiili olarak yapılmasını ortaya koyan. Bu da bizim bu bölgeye ait değerlendirmeyle içinden çıkabileceğimiz bir durum olarak gözükmelidir. "Bizim Uzungöl gibi, bütün dünya mirasına emanet edebileceğimiz çok önemli bir alanımız var ama maalesef orada da yapılaşmayı altüst etmiş durumdayız. Çok net söylüyorum Uzungöl meselesine hiç kimse girmek istemiyor ve herkes uzağında duruyor, 'acaba girersek buradan çıkabilir miyiz' diye. Bizim bu korkularla gidebilecek hiçbir yerimiz yoktur. Biz burada bir nesiliz. Bundan 50, 100 yıl sonra sorumluluk bu neslin üzerine bırakılır. 'Siz milli eğitim müdürü, milletvekili, belediye başkanı, ticaret odası başkanıydınız sesinizi çıkarsaydınız' diye bizi sorumluluk içerisine alırlar. Ben bu sorumluluğu hissediyorum. Bu sorumluluğu hep beraber hissetmemiz gerekir düşüncesi içerisindeyim."

ZORLAYIN Kİ KAPASİTE ARTSIN


1 aydır bakanlığında Trabzonlu hemşehrilerini misafir ettiğini belirten Bakan Soylu, “Yepyeni bir havalimanı yapacağız. Kanuni Bulvarı’nı en kısa sürede tamamlayacağız. Güney Çevre Yolu’nu bitireceğiz ve çevre şehirlerle ulaşımı sağlayacağız. Şehir Hastanesi konusunda Sağlık Bakanlığımız altyapı çalışmalarını yapıyor. Arsin Yatırım Adası, Erzincan-Trabzon Demiryolu ve Akçaabat’taki ikinci üniversite konusunda da gerekli adımları atmaya devam ediyor. Biz her meselede çabamızı şehrimiz insanı daha iyi bir yaşam sürsün diye ortaya koyacağız. Bu projelerin gerçekleşmesi ve sonuca ermesi için bir büyük gayreti hep birlikte ortaya koyacağız. Bizleri zorlayacaksınız, bizler zorlanacağız evet ama bunlarla birlikte kapasitemizi yukarıya çıkaracağız” dedi.

Saygısızlık ediyorlar

Bakan Soylu, Akçaabat Erol Günaydın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “2016 yılında 50 milyon asfalt ve 50 milyon beton yapımıyla bütün ilçelerimizin emrinde olacağız. Su ve kanalizasyonla ilgili olarak ise 543 milyonluk yatırım planımız da hazırdır” dedi.

MİLLETİMİZ PLANLARI ALT ÜST ETTİ

Başkan Gümrükçüoğlu’nun ardından konuşma yapan AK Parti Milletvekili Muhammet Balta, “Tek başına iktidar olan AK Parti’yi hedef alan kapatma davaları ve darbe teşebbüsleri olmuştur. Milletin sevdalısı olan uzun adamı engellemek için paralel çete ve bağlı örgütleriyle sinsice planlar yapılmıştır. Milletimiz verdiği destekle ve güçle bütün bu planları alt üst etmiştir. Milletin oylarıyla seçilmiş olan bir milletvekili var, onun söylediklerine çok lafımız var. Yüzde 52 oyla uzun adam milletin cumhurbaşkanı olmuştur. O vekil o sözleri söylerken millete de milletin cumhurbaşkanına da saygısızlık etmektedir” dedi.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap