SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bölge halkı endişeli!

Bölge halkı endişeli!

07 Mart 2017 Salı - 14:18




CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize-Artvin havalimanı için kullanılacak 100 milyon taşın nereden tedarik edileceğinin bölge halkını endiş





CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu basın toplantısı düzenledi. Doğu Karadeniz Bölgesi için önemli bir yatırım olan Rize-Artvin Havalimanı için 100 milyon tonluk taş kullanılarak dolgu yapılacağının ifade edildiğini dile getiren Bekaroğlu, bugüne kadar Karadeniz’de sahil yolu dolgu çalışmaları, HES’ler ve maden arama faaliyetleri için açılan kontrolsüz taş ocakları ile Karadeniz coğrafyasının adeta değiştirildiğini, yapılan çeşitli araştırmalarda taş ocaklarının yeraltı suları, tarım ve yaşam alanlarına önemli zararlar verdiğinin ortaya konulduğunu belirtti.

GİDİN KONTROL EDİN

Bekaroğlu, “İnşaatta kullanılan 36 milyon taşın yaklaşık 3 katı kadar taş kullanılarak dolgu yapılacak olması, söz konusu dolgu alanları için kullanılacak taşın nasıl temin edileceği bizleri ve bölge halkını endişelendirmektedir. Konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle gündeme getirmiştim. Yanıtta, taş ocaklarının alması gereken tedbirler olduğu, bu tedbirlerin Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği’nde ayrıntılı olarak belirtildiği ifade edilmiştir. Rize-Artvin Havalimanı için kullanılacak taş konusunda ise ÇED Yönetmeliğine göre projenin kapasitesi itibariyle ÇED Raporu ve Proje Tanıtım Dosyası hazırlanması gerektiği dile getirilmiştir.” dedi. Bekaroğlu ayrıca, “En büyük görev yöre halkınındır; gidin kontrol edin, eksiklikleri başta Çevre İl Müdürlüğü olmak üzere yetkililere bildirin” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap