SON DAKİKA



Haber > Gündem > Böyle mukayese olamaz!

Böyle mukayese olamaz!

05 Ocak 2016 Salı - 10:47








31 Aralık 2015’i, 1 Ocak 2016’ya bağlayan gece, kimileri “Yılbaşı”, kimileri de “Mekke’nin Fethi” hesabıyla kendisini meşgul etti! Ancak bazıları vardı ki; ‘sapla samanı karıştırıp’, sırf doğrularına dayanak teşkil etsin diye, öylesine afişler, öylesine pankartlar asıp, ‘yanlış ile doğru’yu, ‘haram ile helâl’i, ya da ‘günah ile sevab’ı, yani ‘kutsal değerler ile yanlış ve gündelik işleri’ öylesine tek cümlede buluşturdular ki sormayın! Hani denir ya; “Aptal dostun olacağına, ...” diye! Birileri; “Biz yılbaşında hediye getiren Noel Baba’nın değil; Miraç’tan ‘Namaz’ getiren Hz. Muhammed’in (s.a.v) ümmetiyiz” pankartını Trabzon’un Meydanı’na asarak; Müslümanlar için en kutsalları, en çok korunması gerekenleri; Noel baba, yılbaşı, hediye gibi safsatalarla aynı kefeye koyup mukayese ederek, kendilerine göre güya sahiplenme yaptılar! Doğru yaptıklarını, sevap işlediklerini zannettiler! Hiç böylesine yakışıksız, bu kadar gereksiz, böylesine alçakça bir kıyaslama olabilir mi? Yapılabilir mi? Bir diğeri, “1 Ocak İslâm’ın değil, isyanın yılbaşısıdır”ı tabelalara yerleştirip, Trabzon’un dört bir yanına astırdı. Yılbaşını sadece yeni yıla girmek olarak kabul edenleri, “İslâm’a isyan etmişler” derecesinde suçlayarak! Hangi hak, hangi sıfatla ve de kimin adına? Aslında Kur’an-ı Kerim’inden, yani bunların göründükleri, ancak gerçek olarak bakmadıkları yerden, hani denir ya “Kitabın tam ortasından” yazılacak ve yapılacak çok şey var ama değmez! Onlar için; “Büyük fikri, küçük kafaya sokma Yarabbi” dua etmekten başka...

KAR FINDIĞA YARADI...

Bugün basından dem vuracağımız için, oradan devam edelim... Yerel gazetelerde ilginç bir başlık; “Kar fındığa yaradı”. “Bunun neresi ilginç?” diye sorabilirsiniz! Tabi ki, kar fındık için yararlıdır. İlginç olan bu değil! İlginç olan böyle bir pozitif gerçeğin, Ziraat Odaları adına söylenmiş olmasıdır! Çünkü, hep söz konusu fındık olduğunda, hele hele fiyata yukarıya doğru etki edebilecek bir argüman var ise, Ziraat Odaları temsilcileri tamamen negatif konuları dile getirirlerdi. Bunun nedenle, bu cenahtan beklenmeyen böylesine gerçekleri ve söylemleri dile getirdiği için TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan’ı tebrik etmek lazım. Hem de “Darısı diğerlerinin de başına” diyerek!

HASAN KARAKAYA’YA RAHMET DİLİYORUM...

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Hasan Karakaya da, Ali İmran Suresi 185’inci Ayet’deki, “Her canlı ölümü tadacaktır” buyruğuna icabet ederek, bu dünyadaki hayatını tamamlayıp ahirete göçtü. Bu dünyada iken; işinde, işlevinde; şimdi kendinin yer aldığı ölüler safındakiler için neler yazdı, neler söyledi? Beni hiç enterese etmez! Çünkü inancım bana; göçüp gidenler, yani bu dünyada yaptıklarının bedelini ödemek ve hesabı verme işi Allah’a kalanlar için; “Ölülerinizi hayırla yad ediniz” diyor. Ben, böyle bir inançla Hasan Karakaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap