SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bunlara insan demek mümkün değil

Bunlara insan demek mümkün değil

12 Mart 2016 Cumartesi - 13:00




Başbakan Davutoğlu, Van'da Tıp Bayramı etkinliğinde yaptığı konuşmada doğuda ve güneydoğuda sağlık personeline yönelik düzenlenen saldırılara tepki gö





Başbakan Davutoğlu, Tıp Bayramı etkinliği kapsamında Van'da konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Aramıza hiçbir şey sokamazlar. Bu milletin birbiriyle, devletin milletiyle buluşmasına hiçbir şey engel olamayacak.Van tüm yolların kesişme noktasında bulunuyor. Van Kafkasları Mezopotamya'ya bağlayan bir şehir. Hiçbir medeniyetin kayıtsız kalmadığı irfan şehri.

Bizim yüreğimizin bir yarısı doğuda, bir yarısı batıdadır. Yüreğimizin her biri diğeri kadar aziz ve mukaddestir. Batının derdi sıkıntısı bizi ne kadar ilgilendiriyorsa, doğununki de o kadar ilgilendiriyor. Bize oy versin, vermesin her vatandaşımızın hükümeti, her vatandaşımızın son direngi noktasıyız. Bütün Türkiye'nin emanetini omuzlarımızda taşıyoruz.

Türkiye bu zor günleri geride bırakacak. Türkiye barıştan, kardeşlikten, özgürlükten vazgeçmeyecek. Demokrasi ve hukukla birlikte kalkınacağız. Hepimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız. Ülkemiz güçlüyse, vatandaş olarak güçlüyüz.

Anne baba, ilim aktaran hoca nasıl unutulmazsa, şifa dağıtan hekim de unutulmaz. Bütün doktorlarımızı, hemşirelerimizi tebrik ediyorum, onların şifalı ellerine her zaman ihtiyaç duyacağımızı ifade ediyorum.


Sağlık personelimiz hayatlarının pahasına öyle bir hizmet veriyor ki her türlü takdiri hak ediyorlar. Hain terörist saldırıda şehit olan kardeşlerimizin hatıralarını hiçbir zaman unutmayacağız. Buradan bütün şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ambulansa, cankurtarana silah doğrultan insan, insan mıdır? Taşıdığı kişinin kim olduğunu bilmiyorsunuz. Bunlara insan demek mümkün değildir. Hastaneye saldıranlar insan değildir. Cizre Devlet Hastanesi'ne bir günde 20 roket atıldığını söylemiyorlar. Bunlar insan mıdır? Bu alçak ruhlar hangi insani değerleri temsil edebilirler?Bütün imkanlarımızla sağlık personelimizin güvenliği için önlemler alıyoruz. Bizim bütün bu gayretlerimize rağmen teröre destek verenler, yaralılara hizmet vermediğimizi iddia ettiler. Biz yaralanmış hiçbir insanı yardımdan mahrum etmeyiz. Bir suçu varsa, sağlıklı bir şekilde hukuka teslim ederiz.

Türkiye bugünleri aşacak ve hedeflerine kararlılıkla yürüyecek. İnşallah o güzel günlere hep beraber ulaşacağız. Buna biz inanıyoruz, milletimiz inanıyor. Allah adımlarımızı sabit, kardeşliğimizi baki kılsın.Benim rahmetli annem de Konya'da, Torosların dağındaki bir köyde doktora yetiştirilemediği için öldüğünde ben 4 yaşındaydım. Bu tecrübeleri yaşamış kişiler olarak bugünkü gelişmeler karşısında duygulanmamak mümkün değil. Kimse aç değil, açıkta değil, sahipsiz, kimsesiz değil. Türkiye sağlıkta böyle bir noktaya geldi ki acıları konuşmuyoruz. "

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap