SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çetin: Sivil darbe ile Başbakan devrilmiştir

Çetin: Sivil darbe ile Başbakan devrilmiştir

06 Mayıs 2016 Cuma - 13:48




MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, AK Parti'nin olağanüstü kongre kararı için, " Sivil bir darbe ile Başbakan devrilmiştir" değerlendirmesinde bulundu





MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, AK Parti'de alınan olağanüstü kongre kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının, ciddi bir devlet krizi yaşandığının göstergesi olduğunu ifade etti.

"MİLLETİN VERDİĞİ OYLARA SAHİP ÇIKAMADI"

Açıklamasında devletin yürütme organının fonksiyonunu yitirdiğini ve etkisizleştirildiğini savunan Çetin, "Seçildiği günden bu yana devlet idaresini Cumhurbaşkanının gölgesinde yürüten Başbakan Ahmet Davutoğlu, ortaya koyduğu dirayetsizlikle Türk milletinin iradesini gasp ettirmiştir. Milletin verdiği oylara sahip çıkamamış ve bir sivil darbeye teslim etmiştir" sözlerine yer verdi.

Söz konusu gelişmelerin, Türkiye'yi müdahalelere daha da açık hale getirdiğini öne süren Çetin, Davutoğlu'nun kendisine oy veren milyonlarca vatandaşı değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sadakati seçtiğini belirtti.

"SİVİL DARBE İLE BAŞBAKAN DEVRİLMİŞTİR"


Davutoğlu'dan milletin kendisine verdiği yetkiyi neden bıraktığını izah etmesini isteyen Çetin, şöyle devam etti: "12 Eylül'leri, 28 Şubat'ları görmüş ülkemizde, 5 Mayıs'ın da benzer bir darbe olduğu çok açıktır. Türkiye'yi dizayn etmek için yıllardır sürdürülen tasfiye sürecinde bir adım daha atılmış ve sivil bir darbe ile başbakan devrilmiştir. Bugüne kadar nice insana hükümeti devirme suçlaması yapanların şimdi kendileri aynı suçu işlemektedir. Milletin seçtiği bir başbakana el çektirilmesi büyük bir skandal ve gerçek bir krizdir. Bunun ekonomik ve politik yansımalarının olmayacağını düşünenler milleti kandırmaktadır." 

Başbakan Davutoğlu'nun şimdiye kadar yaptığı çalışmaları da eleştiren Çetin, Türkiye’'de bugünden itibaren her türlü sorumluluğun Erdoğan’a ait olduğu yeni bir dönem başladığını vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap