SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

13 Ocak 2017 Cuma - 13:40




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'in çalışmaz hale gelmesi durumunda erken seçimin düşünülebileceğini söyledi.





TBMM'deki Genel Kurulunda Anayasa Değişikliği görüşmeleri sürerken Meclis'te yaşanan kavgalar teklifin geçip geçmeyeceği tartışmalarını gündeme getirdi. Yaşananlar ise Meclis'ten Ananayasa değişikliği çıkıp-çıkmayacağını da tartışma haline getiriyor.

Cuma namazı sonrası İstanbul'da soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim iddialarına ilişkin, "Parlamento çalışamaz hale gelirse erken seçim düşünülür" dedi. Erdoğan, "İlk turda görüldüğü kadarıyla 338-348 arasında gidiş gelişler oldu, şimdi de bu hafta içinde kalan maddeler bu şekilde müzakere edildikten sonra ikinci turu var. İkinci turda da parlamento aynı istikrarını ortaya koyarsa iş asıl sahibine gidecektir. Milletimiz de burada nihai kararı verecektir. Milletimizin vereceği karar neyse o karara da hepimiz 'evet' diyeceğiz ve saygı duyacağız. Olay bu." diye konuştu.

MHP'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile MHP'nin uzlaşarak Meclis' getirdiği ve Genel Kurul'da maddeleri görüşülen anayasa değişikiği teklifi için "Değişim Meclis'ten geçmezse parlamento yenilenmeli. Gerilim stratejisi izleniyor, buna son verilmeli" demişti.

AK PARTİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI


TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Genel Kurulunda görüşülen AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifine ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bir maddenin düşmesi halinde teklifin geri çekilip çekilmeyeceğine yönelik soru üzerine Şentop, "Metin, Genel Kuruldan geçmezse, o zaman hiç kimse seçim istemiyor diyelim ama Türkiye seçime mecbur kalır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

CHP'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

AK Parti ve MHP'nin de erken seçim çıkışına sessiz kalmayan CHP'den de yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Rejim değişikliği olacağına erken seçime evet" açıklamasında bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap