SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı: Karşısında bizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı: Karşısında bizi

08 Şubat 2017 Çarşamba - 14:34




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 36. Muhtarlar Buluşması'nda "Cumhuriyet'ten geri adım atmaya çalışanlar karşılarında milletimizi bulur." dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 36. Muhtarlar Buluşması'nda muhtarlara seslendi.

Gündeme dair önemli açıklamalara yer veren Erdoğan, anayasa değişikliği referandumu ile ilgili "Türkiye 1923'de Cumhuriyet'e geçerek rejim tercihini yapmıştır.

Artık böyle bir meselemiz yoktur. Şu anda ana muhalefetin başındaki zat rejim, mejim diyor ya. Rejim artık 1923'de atılan adımla yoluna devam ediyor. Cumhuriyet'ten geri adım atmaya çalışanlar karşılarında milletimizi bulur." dedi.

HAKKARİ HAVALİMANI'NI BOMBALADILAR

Erdoğan; "Ülkemizde bir kesim var ki, gündeme gelen her konuda aynı tavrı gösteriyor. Bunların millete ve memlekete faydalı olacak hiçbir projeyi ortaya koyduğu vaki değildir.


Köprü, Marmaray, Hızlı Tren, yeni havalimanı yaparsın karşı çıkarlar, bombalarlar. Sakın duymadık demeyin! Hakkari'de havan toplarıyla havalimanını bombaladılar. Mecburen oraya uçuşları durdurduk." açıklamasını yaptı.

18 YAŞINDAKİ MİLLETVEKİLİ ASKERLİKTEN MUAF TUTULACAK

"Sanki 7 milyonun gencin hepsi parlamentoya girecek. Bunları tutarsın askerlikten muaf tutarsın olur biter.  Şu anda parlamentoda görev yapmak kadar önemli bir görevi olabilir mi? Gencimiz gelecek parlamentoda milletine hizmet edecek, sonra askerlikten muaf tutulacak."

ARTIK BÜTÜN HESABI SEÇİLEN CUMHURBAŞKANI VERECEK

"Millet kime oy verdiğini, kimden hesap soracağını bilecektir. Bu kişi artık Cumhurbaşkanıdır. Yürütme gücü Cumhurbaşkanında toplandığı için bu kişinin ne hükümeti, ne Meclisi bahane edip sorumluluktan kaçma imkanı kalmayacak.


Yardımcıları, bakanları, üst düzey bürokratları atayan Cumhurbaşkanı yürütmeden sorumlu olacak seçimlerde yaptıklarının ve yapamadıklarının hesabını verecektir.

Hükümet Meclis dışından ağırlıklı olarak isimlerle kurulacağı için, yürütme ile yasamanın içiçe geçmesinin sebep olduğu sıkıntılar da ortadan büyük ölçülerde kalkacaktır. Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak."

CUMHURBAŞKANLIĞI VE MECLİS SEÇİMLERİ 5 YILDA BİR OLACAK

"Ayda bir seçimin olduğu, başbakanın değiştiği bir ülkede ayağa kalkmak, istikrar olur mu? Ortalamayı aldığımızda 16 yılda bir hükümet değişiyor. 4 yılda bir seçimin olmasını doğru bulmuyordum, doğru da bulmuyorum.

Çünkü 4 yıla istikrarı sığdıramazsınız. Şimdi nasıl belediyeler beş yılda bir ise parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri de 5 yılda bir olacak."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap