SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yumurtayla devirme planı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yumurtayla devirme planı!

20 Eylül 2021 Pazartesi - 11:12




Yumurta fiyatlarındaki gerçeği köşesine taşıyan İbrahim Kahveci Yumurta fiyatlarını artırarak Erdoğan’ı devirme planı yapıldığına yönelik iddiaları yorumladı.





Ekonomist İbrahim Kahveci bugünkü köşesinde Türkiye’nin ekonomide ne hallere düştüğünü analiz eden bir yazı yazdı. Özdemir “Yumurta neden kapıya dayandı” sorusuna cevap verdi.

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci “Reisi devirme planı!” başlıklı yazısında gıda fiyatlarının neden patladığını, tarlada para etmeyen ve çiftçinin para kazanamadığı bu ürünler neden raflarda ateş pahası diye sorarken okuyucusuna yumurta örneğini verdi.

ERDOĞAN'I YUMURTA FİYATIYLA DEVİRMEYE Mİ ÇALIŞIYORLAR

Yumurtayı nerede ise herkesin ürettiğini ve Türkiye’nin yumurta üretiminde oldukça iyi noktada olduğunu açıklayan Kahveci  “yumurtayı kısa sürede satmazsanız çürür ve ürününüz zayi olur. Ona rağmen neden yumurta fiyatları patladı? Amaç ‘Reisi iktidardan düşürmek mi’, yoksa başka nedenler mi var?” diye sordu.

Kahveci yazısının devamında şunları yazdı:

Gelin 14 Haziran tarihli TRT Haber sitesinden bir alıntı yapalım: “Geçen yılın ocak-mayıs döneminde 93 milyon dolar olan yumurta ihracatı bu yılın aynı döneminde yüzde 63 artarak 151 milyon dolara çıktı.»

Hatta buna domatesi de ekleyelim (AA): “Geçen yılın ocak-haziran döneminde 193 milyon dolarlık domates ihracatı yapan Türkiye, bu senenin aynı döneminde 53 ülkeye 216 milyon dolarlık ürün sattı. Türkiye’nin en çok domates ihracatı yaptığı ülkelerin başında Rusya bulunuyor.»

Görüleceği üzere ürünlerimiz ihraç ediliyor. Hem de daha çok miktarda....

Olaya tersten bakalım: Yabancılar 3 yıl önce 1 dolar verip 5,5 liralık tarım ürünü alıyordu. Şimdi aynı dolarla 8,5 liralık ürün alıyorlar.

Acaba yabancıya ucuzlayan bizim tarım ürünleri yerliye de pahalanmış olamaz mı? Ya da bir müteşebbis ben bu ürünü zaten TL değer kaybedince yabancıya artık 5,5 lira yerine 8,5 liraya satıyorum, neden yerliye ucuza vereyim” demiş olabilir mi? Küresel pazarda değer kaybeden TL’den dolayı yurtiçi fiyatlar artmış olabilir mi?

Ve bu müteşebbisi sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan da ihracat nedeniyle ödüllendirmiş olabilir mi?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap