SON DAKİKA



Haber > Gündem > Darbe girişimi tiyatro oyunu oluyor

Darbe girişimi tiyatro oyunu oluyor

30 Temmuz 2016 Cumartesi - 14:43




Yazar İskender Pala, FETÖ darbe girişimini "Haşhaşiler" üzerinden değerlendiren bir tiyatro metni üzerinde çalıştığını belirtti.





Yazar Prof. Dr. İskender Pala, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini "Haşhaşiler" üzerinden değerlendiren bir tiyatro metni üzerinde çalıştığını belirtti.

Pala, darbelerin 3'ünü yaşayan biri olarak "Hayır bu bir darbe olamaz, bu kadar ahmaklık, hainlik bu ülkeye yakışmaz" dediğini aktaran Pala, "PKK dolayısıyla bir anarşi hadisesi var zannettim. Zaman ilerleyip de gerçekler ortaya çıkmaya başladığında uzun süre kendime gelemedim. Bu kadar hainlik, bu kadar ihanet içerisinde olmak, hele de bunu İslam'ın o tebessüm eden çehresini temsil ettiğini ortaya sürerek yapmanın ne derece kötü bir şey olduğunun şoku üzerimdeydi." diye konuştu.

Halk sokağa çıkmaya başladığında Kuzguncuk'tan Beylerbeyi'ne yürüdüğünü ifade eden Pala, astsubay okulunun önünde silahlı bir erin "Amca geri dön" demesi üzerine "Evladım ben emekli subayım, bu nedir bana izah et" diye sorduğunu anlattı.

Sonra silah sesleri gelmeye başlayınca darbe olduğuna inandığını belirten Pala, birkaç asker daha gelince evine döndüğünü dile getirdi.İskender Pala, evinde uçak ve bomba seslerini duyunca 12 Eylül'ü hatırladığını söyleyerek, şunları aktardı:

"İlk şehit haberini aldığımda, bunun çok zalimce, haince ve alçakça olduğunu düşündüm. Kendi milletine, kendi annesine, babasına insan nasıl silah doğrultur? Her evden bir asker vardır, her evde bir şehit vardır. Kendisi için şehit olmuş insanların hatırasına saygısızlık gösterecek şekilde, kendi milletine namlu çeviren insanın alçaklığını kelimeler ifade edemez."


Darbe girişiminin başarılı olabileceği endişesi yaşadığını dile getiren Pala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyonda görünce rahatladığını kaydetti.

"BOĞAZİÇİ ŞEHİTLERİ KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇERKEN FATİHA OKUMALIYIZ"

İskender Pala, daha önceki darbelerde ilk önce baştakilerin alındığına şahit olduğunu anlatarak, şu düşüncelerini paylaştı:

"Cumhurbaşkanımızı ekranda görünce, 'Bu darbe, sadece bir ihanet şebekesinin yapmaya çalıştığı bir ihanetten ibaret kalır.' umuduna kapıldım. Ben hiç bir dönemde halkın bu derece birbirine kenetlendiğini görmedim. Son günlerde yaptığım görev dolayısıyla da muhtaç olduğumuz bir şeyin gerçekleştiğini gördüm; kenetlenme. Bu da büyük bir umut oldu benim için. Evet şehitlerimiz var ama, asil milletin, asil kanında, bu şerefli kenetlenmeyi gördük. O kenetlenme, Boğaziçi Şehitler Köprüsü'den her geçişimizde bir Fatiha okuma borcu bıraktı bize.

Farklı siyasi görüşlerdeki insanlar, darbe girişimi sırasında vatan için bir arada mücadele verdi. Halkın bu kadar güzel kenetlenmiş olması, bende özellikle Gezi sürecinden sonra kültür sanat dünyasında ortaya çıkan ayrışmaların buluşabileceği, birbirimize daha sıcak gülümseyebileceğimiz ve kol kola girebileceğimiz umudunu verdi."


Prof. Dr. İskender Pala, başarısız darbe girişimi sonrası kültür sanat dünyasından insanlarla görüştüğü bilgisini vererek, şu değerlendirmeyi yaptı:"Herkes benimle aynı kanaatte. Her şerden bir hayır çıkarabilirsek, bu ülkenin bu darbe girişiminden çıkarılabilecek yegane hayrı, ülkenin artık daha hayırlı bir geleceği olmasıdır. Çok şükür en ücra köşedeki ferdinden, en tepedeki yöneticisine kadar bu ülkede herkes elhamdülillah, bu hainlerin Türkiye'de oynamak istedikleri oyunların, dışarıya bağlı birtakım emellerin tutmayacağını gördü ve inandı."

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Pala, Türkiye'nin bir daha darbe kelimesini anmaması için Allah'a dua ettiğini dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap