SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dip mip

Dip mip

29 Mayıs 2016 Pazar - 10:00








Ne demişler? Düşmez kalkmaz bir Allah. Yani ara sıra düşmek biz fanilerin kaçınılmaz kaderi. Düşmenin de dereceleri var. Tökezleyip yeri avuçlamak başka, uçurum dibini boylamak başka. Bu sonuncusu için yeni moda deyim çıktı. “Dip yapmak” deniyor.

Geçen hafta bir gazete başlığında o lafın Trabzonspor için kullanıldığını görünce canım sıkıldı. Trabzonlu değilim ama kültür faaliyetleri, temsiller, festivaller dolayısıyla o dinamizm yüklü kentte bulundum, mert insanlarını da tanıdım.

Onların spor kulüplerinin başarısına ne kadar önem verdiğini biliyorum. Trabzon’a “Fazla üzülmeyin, sabırlı davranarak kulübünüze sevgi desteği sağlamayı sebatla sürdürürseniz tökezledikten sonra ayağa kalkacaktır” türünden teselli sunmak da gereksiz bence.

Onun yerine, on gün kadar önce bütün dünyada yalnız spor basınını değil, baş sayfa habercilerini de heyecanla zıplatan bir futbol mucizesinin ayrıntılarını hatırlatayım.

***


Leicester (Lestır okunuyor) İngiltere’nin ortalarında, pek özelliği olmayan bir eski kenttir. Tarih boyunca işgaller ve ekonomik değişikliklerle birkaç kere haritadan silinmiş, nüfusunun dayanıklılığı ve canlılığıyla tekrar toparlanmıştır.

Leicester City adlı futbol kulübü ise “çurçur” sayılırdı. Bizdeki “dört büyükler” gibi İngiltere’de şampiyonlukları hep Chelsea, Arsenal, Manchester United ve Manchester City aralarında bölüşürdü. Leicester City müzmin başarısızlığı yetmezmiş gibi geçen yıl ırkçılık konulu bir seks rezaletiyle sarsılınca Claudio Ranieri adlı yeni bir antrenör edindi.

Kimdi bu adam? Kimdi bu adam? Yunanistan takımı korkunç bir hezimet yaşayınca o ülkeden kovulmuştu. Bozgun neydi? Faroe Adaları takımına yenilmek. Niçin korkunç hezimet? Çünkü Faroe takımı dünya sıralamasında 187’nci!

İngiltere’de “bookie” denilen spor simsarları vardır. At yarışları ve boks ya da futbol maçı gibi olaylarda kumar düşkünlerine müşterek bahis oynatırlar. Chelsea-Arsenal karşılaşmasında şanslar eşit görünüyorsa tarifeyi “1-1” ilan ederler. Arsenal kazanacak diyerek ona 10 sterlin koyarsanız, kazandığında 20 sterlin alırsınız.

Bu sezon sonunda Leicester City’ye tanınan şans neydi, biliyor musunuz? Tam tamına 5000-1. Sonuç ne oldu? Biliyorsunuz:


O “dip yapmış” takım şampiyon!

***

Trabzonspor hiç bu yılın İngiltere şampiyonu kadar olumsuz durumlar yaşamadı. Hâlâ dört büyükten biri. Ben önümüzdeki beş yılın birinde şampiyon olacağına iddiaya giriyorum. Hele Mehmet Ali Yılmaz’dan destek alma akıllığını gösterirse, üç yılın birinde diyorum.

Var mı bin papel koyan?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap