SON DAKİKA



Haber > Gündem > Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı kınadı

Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı kınadı

14 Ocak 2016 Perşembe - 12:51




Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörün her türlüsüne karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.





Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜBİTAK'ta düzenlenen 'Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü binası civarında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Davutoğlu, "Saldırı sonucunda 5 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 1 emniyet görevlimiz şehit düşmüş, 6'sı emniyet görevlisi olmak üzere 39 vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıda ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Benzer şekilde önceki gün İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını da bir kez daha huzurunuzda lanetliyorum. Rdaha önce Madrid'de, Paris'te, Ankara'da, Suruç'ta olduğu gibi bu saldırılarda da gördük ki terör insanlığa düşmandır ve terörün hasmı bütün insanlıktır. İnsanlık olarak terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermemiz, teröre karşı birlikte mücadele etmemiz artık bir zarurettir. Türkiye olarak kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Bir yandan terörle mücadelemizi sürdürürken, aynı zamanda terörün beslendiği kaynakları da birer birer kurutmaya kararlıyız. Güvenlik noktasında gerekli bütün tedbirleri alırken Türkiye'yi demokratik ve ekonomik anlamda da en güçlü seviyeye taşımaya gayret ediyoruz. Ülke olarak 2002'den bu yana devam eden çok başarılı bir dönem yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Ekonomide, dış politikada, çok ciddi kazanımlar büyük başarılar elde ettik."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap