SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dökülecek çok Müslüman kanı var!

Dökülecek çok Müslüman kanı var!

05 Ocak 2016 Salı - 10:43








İslam dünyasında yeni ve çok tehlikeli sonuçlara yol açabilecek bir kriz baş gösterdi. Türkiye’yi de yakından ilgilendiren son krizin nasıl geldiğini anımsayalım... Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr, Suudi Arabistan’ın en önemli Şii liderlerinden biridir. Arap Baharı’nın en hareketli zamanlarında, 2011’de S.Arabistan’ın Katif kentinde Şiiler’in başı çektiği rejim karşıtı gösteriler yapılır. Nemr, 2012’de ‘protestoları teşvik etmek, fitne çıkarmak, güvenlik güçlerine direnmek, ateş açmaya çalışmak’ gibi klasik suçlamalarla gözaltına alınır. Ülkeden kaçmaya çalışırken vurulur ve tutuklanır, 2013’te de yargılanmaya başlanır. Riyad Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde Nemr ve bazı yoldaşları hakkında idam kararı verir. İran, İslam dünyası ve Batı’dan gelen tepkilere karşın toplam 47 kişinin idamı geçen hafta gerçekleştirilir. İdama İran ve Şii dünyanın tepkisi çok büyük olur. Tahran’daki Suudi Büyükelçiliği yakılır. İranlı yetkililer Suudi yönetiminin bunun hesabını vereceğini söyler.

RASTLANTI MI?

Son dönemde ipleri koparan asıl gelişme, Yemen’de Şii Husiler’in silahlı mücadeleye başlaması ve başkenti ele geçirmesiyle ortaya çıkar. S. Arabistan ordusu, Sünni Yemen yönetiminin çağrısı üzerine müdahale eder ama aynı zamanda ABD ve Batı tarafından kontrol edilen baskıcı kukla Körfez ülkelerinin de asker desteğini sağlar. Hatta Erdoğan dahi Türkiye’nin bu ittifaka katılabileceğini bildirir. Irak üzerinde ABD işgali döneminde kışkırtılan Şii-Sünni mezhep çatışması sonucu on binlerce insan ölür. IŞİD başta olmak üzere terör orduları ortaya çıkarken, Suriye’nin iç savaşa sokulması için mezhep çatışması kışkırtılır. Ancak Suriye bu ölçüyü aşar, küresel ve bölgesel güçlerin egemenlik savaşında bir oyun alanına dönüşür.

YENİ SÜNNİ BLOK

ABD’nin desteklediği yeni ‘Sünni blok’ oluşturma çalışmaları, geçtiğimiz günlerde hız kazanır. IŞİD ve benzeri dinci silahlı grupları kontrol etmek gerekçesiyle, esas olarak bölgede Şii etkisini kırmak için, S. Arabistan liderliğinde yeni bir yapılanmaya gidilir. Üstelik, 30 civarında ülkenin katıldığı öne sürülen bir askeri müdahale gücünden bile söz edilir. Türkiye önce askeri ittifaka katılmadığını açıklar, daha sonra katılma sinyalleri verir. İşe bakın ki; tam da bu sırada, Şii dini lider Nemr idam edilir


MÜSLÜMAN KANI

S. Arabistan, İslam dünyasında mezhepçi kamplaşmaya meşruiyet kazandırmak yolunda, arkasına ABD desteğini alarak yeni ataklar yapıyor. Önümüzdeki günler İslam dünyası açısından yeni kanlı, karanlık ve acılı senaryolarla dolu. Batılı sömürgecilerin ve onların işbirlikçi yönetimlerinin çıkarları için dökülecek daha çok Müslüman kanı var. Ne yazık ki Türkiye; bu kanlı oyunları önlemek bir tarafa, destekleyen bir tavır alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap