SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan-Büyükanıt görüşmesindeki FETÖ sırrı

Erdoğan-Büyükanıt görüşmesindeki FETÖ sırrı

21 Şubat 2017 Salı - 08:21




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2007 yılında Dolmabahçe'de Başbakanken Yaşar Büyükanıt ile yaptığı özel görüşmenin altında FETÖ olduğu ortaya çıktı.





Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği röportajda FETÖ ile ilgili çok çarpıcı açıklamlarda bulundu. Özkan, 15 Temmuz darbe girişiminde ülkeyi kan gölüne çeviren Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) daha önce fark edildiğini ve bunun Dolmabahçe'de dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileterek devletten tasfiye edilmesi başlayacaktı. Ancak, FETÖ'nün bunu fark ederek Ergenekon operasyonlarına başlayarak bunun üzerini bir süre örttüğünü söyledi.

"BÜYÜKANIT DOLMABAHÇE'DE FETÖ'YÜ ERDOĞAN'A İFŞA ETTİ"

‘Modern Zamanlar’ın Hasan Sabbah’ı Fethullah Gülen’ adında bir kitap kaleme alan Başbakan Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, FETÖ ile ilgili Büyükanıt detayını şöyle anlatıyor:

-Ergenekon sürecinde hükümetle işbirliklerine yönelik eleştirilere ne diyorsunuz?

"Çok enteresan bir şey söyleyeceğim. Hatırlarsanız Sayın Erdoğan Başbakan olduğu dönemde Dolmabahçe’deki ofisinde dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile özel bir görüşme yapmıştı. İçeriği açıklanmadı ve Büyükanıt “Benimle mezara girecek” dedi. O görüşmeden tam bir ay sonra Ümraniye’de bir gecekonduda mühimmatlar bulundu. Sonra Poyrazköy baskını oldu ve Ergenekon süreci başladı. Bence Sayın Büyükanıt o gün bu cemaatin devlet, emniyet, istihbarat ve ordu içinde ulaşmış oldukları tehlikeli noktayı Sayın Erdoğan’a haber verdi ve ikna etti. 2007’de Erdoğan bu örgütün devlet içerisinden tasfiye edilme operasyonunu başlatacaktı.


Ama bir ay sonra orduya ait mühimmatların bulunduğu, darbe günlüklerinin ele geçirildiği haberleri üzerinden bir kamuoyu oluşturdular. Ordunun darbe hazırlığı içerisinde olduğunu ve kendilerinin bu darbeyi deşifre ettiğini söylediler. Süreci manipüle ettiler. Böylece Ergenekon sürecine toplumsal bir destek kazandılar. Fakat kuvvet komutanları yavaş yavaş içeri alınmaya başlayınca ve İlker Başbuğ hapse atılınca Sayın Erdoğan bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti. Ergenekon süreci ve Taraf Gazetesi aleyhine konuşmalar yapmaya başladı. 2011 sonrasında da dershaneler tartışmasını açarak örgütün tasfiye sürecini başlattı."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap